Son konular

İncir Reçeli

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
İncir Reçeli Tanımı İçin Materyaller
1 kilo ham (olgunlaşmamış ) incir
1 kilo toz şeker
1 litre su
2 tane karanfil
1-2 damla limon suyu

İncir Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İncirlerimizi güzelce yıkayıp, baş kısımlarını keselim, sütü çıkacaktır ancak merak etmeyin kaynadıkça acısı geçecektir.
İncirlerimizi tencereye koyalım üzerine suyunu ek edelim ve 10-15 dk kadar kaynatalım.
Suyununu süzelim ve tekrar su koyup kaynatalım tekrar süzelim. Yani acısı çıksın diye 2 sefer farklı ayrı kaynatalım ve süzelim.
Daha sonra farklı bir kapta incirlerimizin şoklaması için buzlu suya koyalım ve 15 dk bekletelim.
Bu sırada öteki bir tencerede 1 kilo şeker ve 1 litre suyumuzu yoğunlaşana kadar kaynatalım.
Buzlu suda bekleyen incirlerimizi yeterlice süzelim, şerbeti yeterlice içine alsın diye çatalla delikler açalım ve yoğunlaşan şerbetimizin içine koyalım. (isterseniz elinizle tek tek incirlerin suyunu sıkıp şerbetin içine koyabilirsiniz).
Şerbetle birleştirdiğimiz incirlerimizi kısık ateşte yoğunlaşana kadar kaynatalım en sonda limon suyu ve karanfili ekleyelim.
Daha sonra cam kavanozlarımıza koyalım.
Benim yaptığım ölçü ile 1 kilo incir reçeli oldu. afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
İstek'in Yaş İncir Reçeli Tanımı İçin Gereçler 1 kilo taze incir 1 kilo şeker 1 kilo su Yarım limon suyu İstek'in Yaş İncir Reçeli Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır İncirleri yıkayıp kuramaya bırakalım. Geniş ve derin bir tencereye şekerimizi ve suyumuzu alıp orta ara karıştırarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı su 2 su bardağı şeker 1 çay kaşığı limon tozu Yarım kilo kuru incir 4-5 adet karanfil yada bir parça çubuk tarçın İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Şerbetimizi tencereye alalım ve biraz olana kadar karıştıralım. Daha sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Çikolata Topları İçinde İncir Ve Ceviz Düşü Tanımı İçin Malzemeler 1 paket betibör bisküvi 10 tane burçak bisküvi 2 yemek kaşığı dolusu kakao 1 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı Sosu için; 80 gram bitter çikolata Yarım çay bardağı damla çikolata yahut diğer istek edilen sütlü çikolata...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Aşure Tanımı İçin Gereçler 1 kilo buğday 1200 gram şeker (Damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz) 250 gram kuru fasulye 250 gram nohut 2 adet şeftali 200 gram badem 200 gram kuru üzüm 200 gram fındık 200 gram incir 200 gram kuru kayısı Üzerini Süslemek İçin Fındık İncir kullandım siz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
İncir Reçeli Tanımı İçin Gereçler 1 kilo incir 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su İncir Reçeli Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle tenceremize toz şekeri ve suyumuzu ekliyoruz. Ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz şerbetimiz hafif katılaşınca incirlerimizi ekliyoruz. İncirlerimiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt