İncir Reçeli Tanımı İçin Materyaller
2 kilo sarı incir
4 kilo şeker
2 litre su
Yarım limon yahut 3-4 tane limon tuzu
İncir Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel su ve şekeri koyuyorum ocağa.
Birinci kaynayınca yarım saat falan kısık ateşte kıvam alana kadar kaynıyor.
Bu ortada da incirleri güzelce yıkayıp küp küp doğruyoruz.
Şerbet biraz yoğunlaşınca incirleri içine bırakıyoruz.
Ve bi yarım saat de incirler pişene kadar kaynatıyoruz.
İncirler pişti ise ve kıvamı hoş ise limonumuzu sıkıyoruz beş dakika da o denli kaynatıyoruz .
Sıcak iken kavanozlara doldurup zıt çeviriyoruz ki kapağı sıksın ve bozulmasın.
6 ay yahut daha fazla bu türlü soğuk bir yerde saklayabilirsiniz tabi bitmezse afiyet olsun.
2 kilo sarı incir
4 kilo şeker
2 litre su
Yarım limon yahut 3-4 tane limon tuzu
İncir Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel su ve şekeri koyuyorum ocağa.
Birinci kaynayınca yarım saat falan kısık ateşte kıvam alana kadar kaynıyor.
Bu ortada da incirleri güzelce yıkayıp küp küp doğruyoruz.
Şerbet biraz yoğunlaşınca incirleri içine bırakıyoruz.
Ve bi yarım saat de incirler pişene kadar kaynatıyoruz.
İncirler pişti ise ve kıvamı hoş ise limonumuzu sıkıyoruz beş dakika da o denli kaynatıyoruz .
Sıcak iken kavanozlara doldurup zıt çeviriyoruz ki kapağı sıksın ve bozulmasın.
6 ay yahut daha fazla bu türlü soğuk bir yerde saklayabilirsiniz tabi bitmezse afiyet olsun.