İncirli Ekmek Nasıl Yapılır
Resimli İncirli Ekmek Tarifi
İncirli Ekmek Yapılışı
İncirli Ekmek Resimli Tarif
imagesincirliekmektarifiresimli5ad43bb4c3e8d
İncirli Ekmek İcin Kullanılan Malzemeler :
2½ bardak beyaz un
½ bardak tam buğday unu
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 corba kaşığı pekmez
1½ tatlı kaşığı tuz
1¼ bardak su, oda sıcaklığında
50 gram yumuşak tereyağı
8 adet kuru incir
İncirli Ekmek Tarifi :
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu ve pekmezi koyun Unları bir kaşıkla serperek suyu ortecek şekilde ilave edin Tuzu ve yumuşatılmış tereyağını unların hemen ustune haznenin farklı koşelerine yerleştirin Unun ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
Beyaz ekmek, 500 gram ve orta kızarıklık seviyesini secerek makineyi calıştırın
Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir
Kuru incirleri 3 kaşık sıcak suyla birlikte bir kaba alın ve 20 dakika bekletin iyice kurulayın Daha sonra herbir inciri bıcak ile 45 parcaya bolun
Yoğurma aşamasında ek malzeme sinyalinden hemen sonra incirleri ekleyin (İyice karışmasını sağlamak icin doğranmış incirleri hafice una bulayabilirsiniz)
Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 3040 dakika beklettikten sonra kesin
Not : İncirli ekmeğe kuru uzum ve hurma da ekleyebilirsiniz dilerseniz
Resimli İncirli Ekmek Tarifi
İncirli Ekmek Yapılışı
İncirli Ekmek Resimli Tarif
imagesincirliekmektarifiresimli5ad43bb4c3e8d
İncirli Ekmek İcin Kullanılan Malzemeler :
2½ bardak beyaz un
½ bardak tam buğday unu
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 corba kaşığı pekmez
1½ tatlı kaşığı tuz
1¼ bardak su, oda sıcaklığında
50 gram yumuşak tereyağı
8 adet kuru incir
İncirli Ekmek Tarifi :
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu ve pekmezi koyun Unları bir kaşıkla serperek suyu ortecek şekilde ilave edin Tuzu ve yumuşatılmış tereyağını unların hemen ustune haznenin farklı koşelerine yerleştirin Unun ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
Beyaz ekmek, 500 gram ve orta kızarıklık seviyesini secerek makineyi calıştırın
Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir
Kuru incirleri 3 kaşık sıcak suyla birlikte bir kaba alın ve 20 dakika bekletin iyice kurulayın Daha sonra herbir inciri bıcak ile 45 parcaya bolun
Yoğurma aşamasında ek malzeme sinyalinden hemen sonra incirleri ekleyin (İyice karışmasını sağlamak icin doğranmış incirleri hafice una bulayabilirsiniz)
Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 3040 dakika beklettikten sonra kesin
Not : İncirli ekmeğe kuru uzum ve hurma da ekleyebilirsiniz dilerseniz