Son konular

İnegöl Köfte (Derin Dondurucu İçin Hazırdan Daha Lezzetli)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
İnegöl Köfte (Derin Dondurucu İçin Hazırdan Daha Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler
400 gram kıyma
1/2 (yarım) su bardağı galeta unu yahut rondodan çekilmiş ekmek içi
1 yemek kaşığı irmik
1 büyük kuru soğan
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
Tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı su
2 diş sarımsak

İnegöl Köfte (Derin Dondurucu İçin Hazırdan Daha Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kıymayı yoğurma kabına alalım, rendelenmiş suyu sıkılmış soğanın posasını, rondodan çekilmiş ekmek içini, tuz ve baharatları ve öbür gereçleri ekleyerek güzelce yoğuralım.
Hazırladığımız köfte harcını en az 1 saat buzdolabında dinlendirelim ne kadar çok bekletirsek köfteler o kadar hoş olur. Rulo halinde parmak üzere köfteler hazırlayalım.
Köfteyi kızartmak için tavaya 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ alarak yağ düzgünce ısınınca köfteleri yağa bırakalım orta ateşte çevire çevire kızartalım.
Derin dondurucuya koymak için küçük tepsiye aralıklarla yerleştirip dondurucuya koyalım.
İnegöl köfteler donunca tepsiyi alalım ve köfteleri saklama kabına yahut buzluk poşetine dizerek derin dondurucuda koruma edelim pişirmeden 1 saat evvelce çıkaralım kızartalım. Deneyeceklere afiyet olsun .
İnegöl Köfte (Derin Dondurucu İçin Hazırdan Daha Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt