İpeksi Kıvamıyla Kupta Tıramisu Tanımı İçin Gereçler
1 litre süt
4 çorba kaşığı un
1 bardak toz şeker(10 çorba kaşığı tozşekere denk geliyor)
2 yumurta sarısı
300 gr labne peyniri
1 paket vanilya
1 paket kedidili bisküvi
Islatmak için;
1 büyük kupa su
1 çorba kaşığı neskafe
2 tatlı kaşığı tozşeker
İpeksi Kıvamıyla Kupta Tıramisu Tanımı Yapılışı
Öncelikle kremamızı hazırlıyoruz.
Ocağa tenceremizi alıp içersine süt ,yumurta sarısıları ,un ve toz şekeri güzelce çırpıcıyla karıştırarak göz göz olana kadar kaynatıp altını kapatıyoruz.
Ilıdıktan sonra içerisine labne peyniri ve vanilyayı ek edip tekrar çırpıyoruz ve pürüzsüz bir hal olmasını sağlıyoruz.
Büyükçe bir kabın içersine büyük kupa şu ek edip içine nescafe ve şekeri katıp karıştırıyoruz.
Kuplara birinci olarak kremamızdan azcık ek ediyoruz.
Sonrasında neskafeli suyumuza kedidili bisküvilerimizi batırıp çıkarıyoruz ve kuplardaki kremamızın üzerine diziyoruz .
Tekrar üzerini kapatmak için krema dolduruyoruz .
Son olarakta süzgeç yardımıyla tiramisularımızın üzerine kakao serpiştirip çilekle süslemeler yapıyoruz.
Bir gün önce yapılıp dolapta bekletilirse kıvamı dahada hoş oluyor. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
1 litre süt
4 çorba kaşığı un
1 bardak toz şeker(10 çorba kaşığı tozşekere denk geliyor)
2 yumurta sarısı
300 gr labne peyniri
1 paket vanilya
1 paket kedidili bisküvi
Islatmak için;
1 büyük kupa su
1 çorba kaşığı neskafe
2 tatlı kaşığı tozşeker
İpeksi Kıvamıyla Kupta Tıramisu Tanımı Yapılışı
Öncelikle kremamızı hazırlıyoruz.
Ocağa tenceremizi alıp içersine süt ,yumurta sarısıları ,un ve toz şekeri güzelce çırpıcıyla karıştırarak göz göz olana kadar kaynatıp altını kapatıyoruz.
Ilıdıktan sonra içerisine labne peyniri ve vanilyayı ek edip tekrar çırpıyoruz ve pürüzsüz bir hal olmasını sağlıyoruz.
Büyükçe bir kabın içersine büyük kupa şu ek edip içine nescafe ve şekeri katıp karıştırıyoruz.
Kuplara birinci olarak kremamızdan azcık ek ediyoruz.
Sonrasında neskafeli suyumuza kedidili bisküvilerimizi batırıp çıkarıyoruz ve kuplardaki kremamızın üzerine diziyoruz .
Tekrar üzerini kapatmak için krema dolduruyoruz .
Son olarakta süzgeç yardımıyla tiramisularımızın üzerine kakao serpiştirip çilekle süslemeler yapıyoruz.
Bir gün önce yapılıp dolapta bekletilirse kıvamı dahada hoş oluyor. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.