Son konular

İrlanda Usulu Guvec Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Resimli İrlanda Usulu Guvec Tarifi
İrlanda Usulu Guvec nasıl yapılır
İrlanda Usulu Guvec yemek tarifi

Malzemeler
2 kg domates
1 corba kaşığı zeytinyağı
1 kg bezelye
1 diş sarmısak
1 kg barbunya
1 soğan
1 su bardağı domates puresi
3 havuc
1 cay kaşığı gullac yaprağı
3 kereviz
1 cay kaşığı biberiye
1 patates
1 adet defne yaprağı
tuz, karabiber
1 cay kaşığı kekik
bahariye

Hazırlanışı
Geniş ve derin bir tavada az yağ kızdırıp iri parcalar halinde dilimlediğiniz soğan, havuc ve kerevizi 35 dakika kavurun Soğanlar pembeleşince ateşten alın Tencereye barbunya, fasulye, kup şeklinde doğradığınız domates, domates puresi, iri dilimlediğiniz buyuk bir patates, ezilmiş ve kavrulmuş sarmısak ve baharatları (karabiber haric) ekleyip karıştırın Karışımın uzerini kaplayacak kadar su koyun Tuz ve karabiberi serpin Yemek kaynadıktan sonra ateşi kısıp sebzeler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin

Daha sonra taze ya da dondurulmuş bezelyeyi ekleyip birkac dakika daha pişirmeye devam edin Sebzelerin konservesini de kullanılabilirsiniz Sıcak olarak servis edebilirsiniz
imagesirlandausuluguvectarifiresimli5ad4223252064
 
Üst Alt