İrmik Boreği (Gnokci) Tarifi
İrmik Boreği (Gnokci) nasıl yapılır
İrmik Boreği (Gnokci) yapılışı
İrmik Boreği (Gnokci) Tarifi Resimli
imagesirmikboregignokcitarifiresimli5ad430c25f25e
Malzemeler:
Yarım litre sut (2,5 su bardağı)
Yarım su bardağından biraz fazla irmik
2 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 cay kaşığı kadar tuz
Yarım cay kaşığı karabiber
Yarım cay kaşığı hindistancevizi
Tarif:
1 Sutu kaynatın Kaynamış sute irmiği dokun ve karıştırarak sut kıvamlanıncaya kadar pişirin Karıştırmazsanız irmik dibe coker ve yapışır
2 Oda sıcaklığındaki yumurtayı bir kaseye kırıp icine tuz, karabiber, hindistancevizi, yağ ve yarım bardak kaşarı ekleyin Cırpın İcine kaynamış sutten de bir kac kaşık koyup cırpmaya devam edin Sonra yumurtayı koyulaşmış irmikli sute boşaltın Hızla karıştırın
3 Borcam ya da kek kalıbını yağlayıp icine bu karışımı dokun Ustunu bir bezle kapatıp iyice soğuyana kadar karışımı bekletin Tercihen buzdolabında 1 gun beklesin
4 Pişirmeden once irmik boreğini dilimleyin Kaptan cıkarmadan ustune kalan kaşarı serpin ve 170 derece ısıtılmış fırında ustu kızarana kadar pişirin Sıcak servis edin
alıntı
İrmik Boreği (Gnokci) nasıl yapılır
İrmik Boreği (Gnokci) yapılışı
İrmik Boreği (Gnokci) Tarifi Resimli
imagesirmikboregignokcitarifiresimli5ad430c25f25e
Malzemeler:
Yarım litre sut (2,5 su bardağı)
Yarım su bardağından biraz fazla irmik
2 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 cay kaşığı kadar tuz
Yarım cay kaşığı karabiber
Yarım cay kaşığı hindistancevizi
Tarif:
1 Sutu kaynatın Kaynamış sute irmiği dokun ve karıştırarak sut kıvamlanıncaya kadar pişirin Karıştırmazsanız irmik dibe coker ve yapışır
2 Oda sıcaklığındaki yumurtayı bir kaseye kırıp icine tuz, karabiber, hindistancevizi, yağ ve yarım bardak kaşarı ekleyin Cırpın İcine kaynamış sutten de bir kac kaşık koyup cırpmaya devam edin Sonra yumurtayı koyulaşmış irmikli sute boşaltın Hızla karıştırın
3 Borcam ya da kek kalıbını yağlayıp icine bu karışımı dokun Ustunu bir bezle kapatıp iyice soğuyana kadar karışımı bekletin Tercihen buzdolabında 1 gun beklesin
4 Pişirmeden once irmik boreğini dilimleyin Kaptan cıkarmadan ustune kalan kaşarı serpin ve 170 derece ısıtılmış fırında ustu kızarana kadar pişirin Sıcak servis edin
alıntı