İrmik Helvası (Harika) Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Ceviz (ben bir su bardağı kullandım)
İrmik Helvası (Harika) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle derin bir tencereye yağları alıp eritiyoruz.
Daha sonra irmiği ilave edip 5 dakika kavurduktan sonra cevizi ekleyelim.
Rengi dönene kadar 20 dk boyunca kavuralım. (cevizi ilk başta eklerseniz yanabilir o yüzden hafif rengi atınca ekleyin ve irmikle beraber kavurun).
İrmiğin rengi dönüp kavurulduğu zaman kısık ateşte yavaş yavaş sütü ekleyip karıştıralım (sürekli karıştırın ki topaklanmasın).
Sütü çekene kadar karıştıralım. (bu aşamayı yaparken ocağın altını iyice kısın ).
Sütü çektiğinden emin olduktan sonra tencerenin altını iyice kısıp şekeri ilave edelim.
Karıştırarak bütün şekeri eridiğinden emin olduktan sonra servis edelim. Gerçekten muhteşem oluyor denemenizi tavsiye ederim.
İrmik Helvası (Harika) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Ceviz (ben bir su bardağı kullandım)
İrmik Helvası (Harika) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle derin bir tencereye yağları alıp eritiyoruz.
Daha sonra irmiği ilave edip 5 dakika kavurduktan sonra cevizi ekleyelim.
Rengi dönene kadar 20 dk boyunca kavuralım. (cevizi ilk başta eklerseniz yanabilir o yüzden hafif rengi atınca ekleyin ve irmikle beraber kavurun).
İrmiğin rengi dönüp kavurulduğu zaman kısık ateşte yavaş yavaş sütü ekleyip karıştıralım (sürekli karıştırın ki topaklanmasın).
Sütü çekene kadar karıştıralım. (bu aşamayı yaparken ocağın altını iyice kısın ).
Sütü çektiğinden emin olduktan sonra tencerenin altını iyice kısıp şekeri ilave edelim.
Karıştırarak bütün şekeri eridiğinden emin olduktan sonra servis edelim. Gerçekten muhteşem oluyor denemenizi tavsiye ederim.
İrmik Helvası (Harika) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı