İrmik Helvası Macun Kıvamında Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı 0 numara ince irmik
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
80 gram tereyağı
1.5 su bardağı şeker
2 avuç iri çekilmiş ceviz
İrmik Helvası Macun Kıvamında Tanımı Yapılışı
Öncelikle şunu söylemeliyim. İnce irmik bulamazsanız sütü 4 bardak kullanın.
Öncelikle tereyağını eritelim. Üzerine sıvı yağını ekleyelim.
İrmik ve cevizi de ekleyip orta ateşte hiç bırakmadan daima karıştırarak kavuralım.
En değerli kısmı kavurmakta.
Rengi yoğunlaşana kadar baya kavuralım.
Daha lezzetli oluyor. Sonra altını kısıp sütü ek edelim ve daima karıştıralım.
Sütü büsbütün çektiğinde şekeri üzerine dökelim ve şeker eriyinceye kadar daima karıştırarak karıştıralım.
Şeker çıtırtısı gelmemesi lazım. Macun kıvamında seviyorsanız çabucak servis edebilirsiniz.
Deneyecek herkese afiyet olsunn.
2 su bardağı 0 numara ince irmik
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
80 gram tereyağı
1.5 su bardağı şeker
2 avuç iri çekilmiş ceviz
İrmik Helvası Macun Kıvamında Tanımı Yapılışı
Öncelikle şunu söylemeliyim. İnce irmik bulamazsanız sütü 4 bardak kullanın.
Öncelikle tereyağını eritelim. Üzerine sıvı yağını ekleyelim.
İrmik ve cevizi de ekleyip orta ateşte hiç bırakmadan daima karıştırarak kavuralım.
En değerli kısmı kavurmakta.
Rengi yoğunlaşana kadar baya kavuralım.
Daha lezzetli oluyor. Sonra altını kısıp sütü ek edelim ve daima karıştıralım.
Sütü büsbütün çektiğinde şekeri üzerine dökelim ve şeker eriyinceye kadar daima karıştırarak karıştıralım.
Şeker çıtırtısı gelmemesi lazım. Macun kıvamında seviyorsanız çabucak servis edebilirsiniz.
Deneyecek herkese afiyet olsunn.