İrmik Helvası (Tam Kıvamında Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt (dolu dolu)
1.5 su bardağı toz şeker
Süsleme için;
Tarçın
Ceviz
İrmik Helvası (Tam Kıvamında Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye koyup ocağı orta derecede açıp eritelim.
Eriyip köpükleşmeye başladıysa irmik ekleyip,devamlı karıştırıp yakmadan istediğimiz renk kıvamına gelinceye kadar kavuralım.
İstenilen kıvamına gelince ocağın altını kısıp sütü yavaş yavaş ekleyelim ki elimiz ziyan görmesin.
Sütünü çekene kadar karıştıralım.
En son olarak şekeri ekleyelim devamlı karıştırıp şekeri eritelim,şeker uygunca eridikten sonra ocağın altını kapatalım,tencerenin kapağını kapatıp 15 dk dinlendirelim ve servis yapalım.
Şimdiden afiyet olsun
İrmik Helvası (Tam Kıvamında Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt (dolu dolu)
1.5 su bardağı toz şeker
Süsleme için;
Tarçın
Ceviz
İrmik Helvası (Tam Kıvamında Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye koyup ocağı orta derecede açıp eritelim.
Eriyip köpükleşmeye başladıysa irmik ekleyip,devamlı karıştırıp yakmadan istediğimiz renk kıvamına gelinceye kadar kavuralım.
İstenilen kıvamına gelince ocağın altını kısıp sütü yavaş yavaş ekleyelim ki elimiz ziyan görmesin.
Sütünü çekene kadar karıştıralım.
En son olarak şekeri ekleyelim devamlı karıştırıp şekeri eritelim,şeker uygunca eridikten sonra ocağın altını kapatalım,tencerenin kapağını kapatıp 15 dk dinlendirelim ve servis yapalım.
Şimdiden afiyet olsun
İrmik Helvası (Tam Kıvamında Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı