İrmik Helvası (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı un
100 gram margarin
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Bardak ölçüsü 200 ml
İrmik Helvası (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şeker ve suyu birleştirip eritelim. Kenarda beklesin.
Margarin ve sıvı yağı eritelim. İrmik ve unu ekleyip kısık ateşte altın sarısı renginden biraz daha koyu olana dek kavuralım. Bu aşamada asla karıştırmayı bırakmayın yanabilir. Lütfen yanma noktasına getirmeyin acı olurdetaylar fotoğraflarda var.
İyice kavrulduktan sonra yavaş yavaş şerbeti ekleyelim ve çekene kadar ocağı kapatmayalım.
Şerbeti çekince ocağı kapatalım ve 2-3 dk karıştırmaya devam edelim. Sıcak olarak servis yapalım. Dileyen dondurmayla da servis edebilir. Hepinize afiyet olsun.
İrmik Helvası (Tam Ölçülü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı un
100 gram margarin
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Bardak ölçüsü 200 ml
İrmik Helvası (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şeker ve suyu birleştirip eritelim. Kenarda beklesin.
Margarin ve sıvı yağı eritelim. İrmik ve unu ekleyip kısık ateşte altın sarısı renginden biraz daha koyu olana dek kavuralım. Bu aşamada asla karıştırmayı bırakmayın yanabilir. Lütfen yanma noktasına getirmeyin acı olurdetaylar fotoğraflarda var.
İyice kavrulduktan sonra yavaş yavaş şerbeti ekleyelim ve çekene kadar ocağı kapatmayalım.
Şerbeti çekince ocağı kapatalım ve 2-3 dk karıştırmaya devam edelim. Sıcak olarak servis yapalım. Dileyen dondurmayla da servis edebilir. Hepinize afiyet olsun.
İrmik Helvası (Tam Ölçülü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı