İrmik Helvası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
1 paket irmik
1 litre süt
4 su bardağı şeker
1 paket tereyağı (250 gram)

İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sütümüzü bir kaba alıp içine şekeri ilave edip karıştırarak şekeri eritelim. Ben şerbetini kaynatmıyorum soğuk sütte şekeri eriyorum.
İrmik helvası üretimi için tereyağını tencerede eritin.
İçine irmikleri atın ve kavurmaya başlayın.
İrmiklerin rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. (karıştırarak kavuralım yanmasın).
Tereyağı ile kavrulan irmiğimize şekerli sütümüzü yavaş yavaş ek ediyoruz.
Sütü dökerken bir yandan da karıştıralım ki topaklanmasın.
İrmikler şerbetini çekince ocağın altını kapatalım.
Yaklaşık 15 dakika dinlendirelim.
Dinlenen helvamızı istediğiniz halde servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt