İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
1.5 su bardağı irmik
125 gram tereyağ yahut margarin
1 su bardağı ceviz
Şerbet İçin;
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 su bardağı şeker
Üzeri İçin;
Ceviz
Tahin
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak sütü,suyu ve şekeri ufak bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştıralım kaynamasını gerek yok şeker eriyince altını kapatıp bir kenara alalım.
Geniş bir tavaya margarini alıp eritelim.
Üzerine irmiği ek edip rengi yoğunlaşana kadar kavuralım.
Kavurma süreci sona ermeden cevizi ekleyip 1 dakika kadar da cevizle kavuralım.
Ve karıştırarak şerbeti ekleyelim şerbeti çekene kadar karıştırıp altını kapatalım.
Bir kağıt havlu koyup kapağını kapatalım ve 5-7 dakika demlenmeye bırakalım ve istediğimiz formda servis edelim.
Tahin istersek tahinle yoksa kase yardımıyla hal verip içine dondurma da koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1.5 su bardağı irmik
125 gram tereyağ yahut margarin
1 su bardağı ceviz
Şerbet İçin;
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 su bardağı şeker
Üzeri İçin;
Ceviz
Tahin
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak sütü,suyu ve şekeri ufak bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştıralım kaynamasını gerek yok şeker eriyince altını kapatıp bir kenara alalım.
Geniş bir tavaya margarini alıp eritelim.
Üzerine irmiği ek edip rengi yoğunlaşana kadar kavuralım.
Kavurma süreci sona ermeden cevizi ekleyip 1 dakika kadar da cevizle kavuralım.
Ve karıştırarak şerbeti ekleyelim şerbeti çekene kadar karıştırıp altını kapatalım.
Bir kağıt havlu koyup kapağını kapatalım ve 5-7 dakika demlenmeye bırakalım ve istediğimiz formda servis edelim.
Tahin istersek tahinle yoksa kase yardımıyla hal verip içine dondurma da koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı