İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
2 bardak ince irmik
125 gram margarin
Yarım çay bardağı
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı süt
İstenilen ölçüde ceviz
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak margarini tencereye alıp eritiyoruz akabinde sıvı yağı ekliyoruz biraz ısınmasını bekleyip irmiği ek ediyoruz.
İrmiği rengi yoğunlaşana kokusu çıkana kadar daima karıştırarak kavuralım.
İrmiğin rengi dönünce cevizleri atıp biraz daha kavuralım.
Sütü yavaş yavaş ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Sütü büsbütün çekince şekeri yedirerek yavaş yavaş ekleyelim.
Şeker eriyince altını kapatıp demlenmeye bırakalım.
Başka irmik helvalarından daha hafif denemenizi öneririm Afiyet olsun
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 bardak ince irmik
125 gram margarin
Yarım çay bardağı
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı süt
İstenilen ölçüde ceviz
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak margarini tencereye alıp eritiyoruz akabinde sıvı yağı ekliyoruz biraz ısınmasını bekleyip irmiği ek ediyoruz.
İrmiği rengi yoğunlaşana kokusu çıkana kadar daima karıştırarak kavuralım.
İrmiğin rengi dönünce cevizleri atıp biraz daha kavuralım.
Sütü yavaş yavaş ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Sütü büsbütün çekince şekeri yedirerek yavaş yavaş ekleyelim.
Şeker eriyince altını kapatıp demlenmeye bırakalım.
Başka irmik helvalarından daha hafif denemenizi öneririm Afiyet olsun
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı