İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
İç harcı için:
Ceviz yada fındık (İsteğe bağlı)
Tarçın
Üzeri için:
İrmik
İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle; yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpıyoruz daha sonra sıvı yağ, yoğurt ve irmiği ekliyoruz ben karbonatla kabartma tozunu unu eklerken kullanıyorum.
Kulak memesi kıvamı oluncaya kadar un ekleyip yoğuruyoruz. Ayrı bir tabakta doğradığımız cevizleri taçınla karıştırıyoruz.
Küçük bir parça hamur elimize alarak içine cevizi koyup uçlarını kapatıyoruz.
Kapattığımız taraf altta kalacak şekilde şekil veriyoruz ve her tarafı irmik olacak şekilde irmiğe bulayıp tepsiye koyuyoruz.
Ayrı bir tencereye toz şeker ve suyumuzu alarak karıştıralım daha sonra orta ateşte ocağımızı yakarak kaynamaya bırakalım 20 dakika kaynadıktan sonra limon tuzunu ekleyip 5 dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım.
Şerbetimiz sıcak tatlımız soğuk olacaktır. Soğuyan tatlıya şerbeti dökelim ve içini iyice çekmesi için kontrol edelim. Afiyet olsun
İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
İç harcı için:
Ceviz yada fındık (İsteğe bağlı)
Tarçın
Üzeri için:
İrmik
İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle; yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpıyoruz daha sonra sıvı yağ, yoğurt ve irmiği ekliyoruz ben karbonatla kabartma tozunu unu eklerken kullanıyorum.
Kulak memesi kıvamı oluncaya kadar un ekleyip yoğuruyoruz. Ayrı bir tabakta doğradığımız cevizleri taçınla karıştırıyoruz.
Küçük bir parça hamur elimize alarak içine cevizi koyup uçlarını kapatıyoruz.
Kapattığımız taraf altta kalacak şekilde şekil veriyoruz ve her tarafı irmik olacak şekilde irmiğe bulayıp tepsiye koyuyoruz.
Ayrı bir tencereye toz şeker ve suyumuzu alarak karıştıralım daha sonra orta ateşte ocağımızı yakarak kaynamaya bırakalım 20 dakika kaynadıktan sonra limon tuzunu ekleyip 5 dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım.
Şerbetimiz sıcak tatlımız soğuk olacaktır. Soğuyan tatlıya şerbeti dökelim ve içini iyice çekmesi için kontrol edelim. Afiyet olsun
İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı