Son konular

İrmikli Damla Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
İrmikli Damla Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

Şerbeti için;
2 buçuk su bardağı şeker
3 su bardağı su(200ml bardak ölçüm)
1 dilim limon
Hamuru için materyaller;
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağ (oda ısısında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
2 buçuk su bardağı un
Ayrıyeten bulamak için;
1 su bardağı irmik
Üzerine;
İstek ederseniz badem

İrmikli Damla Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel şerbeti kaynatın kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynatıp ılımaya bırakın.
Hamuru için un hariç öbür materyalleri karıştırın.
Unu denetimli ekleyin, yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun .
Hamuru cevizden az küçük modüllere ayırın.
Sonra silindir formu verip iki ucunu birleştirin, irmiğe bulayın .
Çok sık olmayacak formda fırın tepsisine dizin .
Üzerlerine dileğinize nazaran badem koyup 180 derece alt üst ayarda üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkartın birinci sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti dökün şerbetini çekince servis edebilirsiniz afiyetle.
Bir buçuk tepsi oldu hepsi.

Çok hafif çıtır bir tatlı.

Âlâ bayramlar.
 
Üst Alt