SoruCevap
Yeni Üye
İrmikli Lokum (Kremşantisiz) Tanımı İçin Malzemeler
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
İrmikli Lokum (Kremşantisiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İrmik, süt ve şeker tencerede karıştırılarak pişirilir.
Koyu kıvam alınca ocaktan alınır ve vanilya eklenir, soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra eller ıslatılarak ceviz büyüklüğünde toplar yapılır.
Şekillendirilen lokumlar hindistan cevizine bulanır.
İsteğe nazaran fındık, fıstık, çikolata topları, bonibon vb. ile süslenebilir (Ortasına koyulacak)
İrmikli Lokum (Kremşantisiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
İrmikli Lokum (Kremşantisiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İrmik, süt ve şeker tencerede karıştırılarak pişirilir.
Koyu kıvam alınca ocaktan alınır ve vanilya eklenir, soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra eller ıslatılarak ceviz büyüklüğünde toplar yapılır.
Şekillendirilen lokumlar hindistan cevizine bulanır.
İsteğe nazaran fındık, fıstık, çikolata topları, bonibon vb. ile süslenebilir (Ortasına koyulacak)
İrmikli Lokum (Kremşantisiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı