İrmikli Lokum Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
Bulamak için;
Hindistan cevizi
Toz fıstık
İrmikli Lokum Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel uygun bir tencereye toz şeker, kakao, irmik alalım karıştıralım.
Sütü ek edip topak olmaması için ocağa koymadan düzgünce karıştıralım.
Sonra ocağa alalım .
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım.
Kaynadıktan sonra 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Orta uzunluk kare borcama boşaltıyoruz ve kaşık la eşit halde düzeltelim.
Oda sıcaklığı gidince buzdolabına koyalım 2 yada 3 saat bekletelim.
Buzdolabından alıp karşıt çevirelim bıçakla kare formlarında keselim isteğe nazaran hindistan cevizine ve fıstığa bulayalım.
Soğuk servis edelim afiyet olsun.
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
Bulamak için;
Hindistan cevizi
Toz fıstık
İrmikli Lokum Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel uygun bir tencereye toz şeker, kakao, irmik alalım karıştıralım.
Sütü ek edip topak olmaması için ocağa koymadan düzgünce karıştıralım.
Sonra ocağa alalım .
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım.
Kaynadıktan sonra 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Orta uzunluk kare borcama boşaltıyoruz ve kaşık la eşit halde düzeltelim.
Oda sıcaklığı gidince buzdolabına koyalım 2 yada 3 saat bekletelim.
Buzdolabından alıp karşıt çevirelim bıçakla kare formlarında keselim isteğe nazaran hindistan cevizine ve fıstığa bulayalım.
Soğuk servis edelim afiyet olsun.