Son konular

İrmikli Sütlü Tatlı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
İrmikli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Ortasına Koymak İçin
Kakaolu petibör bisküvi (Yaklaşık 12 tane)

İrmikli Sütlü Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak süt, şeker, irmik ve hindistan cevizini uygun bir tencereye alalım ve karıştırarak yoğunlaşıp kaynayana kadar pişirelim.
Kaynayan tatlıya vanilya ekleyerek güzelce tekrar karıştıralım. Dilerseniz limon kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz. Tadı enfes oluyor.
Muhallebiyi birinci 10 dakika kadar bekletelim. Birinci sıcaklığı gitsin.
Baton kek kalıbının içini streç sinema ile kaplayalım. Tatlı rahat bir biçimde kalıptan çıkması için. Muhallebimizin tamamını baton kalıba dökelim ve üzerini düzeltelim.
Kakaolu bisküvileri fotoğraflarda göründüğü formda yerleştirelim.
Son olarak tatlının üzerini de streç sinema ile tekrar kapatarak soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim. Hayli kolay ve uğraştırmayan bu hoş tatlıyı deneyeceklere afiyet olsun .
 
Üst Alt