İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce yumurtalar ve şeker iyice çırpılır sonra tatlının diğer malzemeleri güzelce karıştırılıp yağlanmış tepsiye dökülür.
170 derecelik fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirilir.
Şeker ve su ocağa alınır. Kaynadıktan sonra limon sıkılır ve 20 dk daha kısık ateşte bekletilir.
Fırından çıkan tatlı ılıkken üzerine kaynatılmış soğutulmuş ılık şerbet gezdirilir.
Şerbetini çekmesi için beklenir ve servise hazırlarken fıstıkla, hindistan cevizi veya bademle süslenir.
İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce yumurtalar ve şeker iyice çırpılır sonra tatlının diğer malzemeleri güzelce karıştırılıp yağlanmış tepsiye dökülür.
170 derecelik fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirilir.
Şeker ve su ocağa alınır. Kaynadıktan sonra limon sıkılır ve 20 dk daha kısık ateşte bekletilir.
Fırından çıkan tatlı ılıkken üzerine kaynatılmış soğutulmuş ılık şerbet gezdirilir.
Şerbetini çekmesi için beklenir ve servise hazırlarken fıstıkla, hindistan cevizi veya bademle süslenir.
İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı