Iş yerinde alkol almak yasak mı?
Yargıtay’ın bu konuda verdiği “İş Kanunu’na göre, işyerine sarhoş veya uyuşturucu madde almış olarak gelmek ve işyerinde alkollü içki veya uyuşturucu madde kullanmak yasaktır.Işçilere uyuşturucu testi yapılabilir mı?
Alkol ve uyuşturucu işçilerin çalışma performanslarını etkileyen maddeler olması nedeniyle işverenler hem iş görme edimlerinin kontrolü hem de iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması adına özellikle sürücü veya güvenlik görevlisi gibi uyuşturucu madde kullanımının risk yarattığı işçilerden ölçülülük ilkesi çerçevesinde …Dükkanda alkol içmek günah mı?
Cevap: Dinimizde alkollü içki kullanmak ve sarmak haramdır. Bazen zorunluluklar yasaklan mubah kılar. Bu münasebetle Avrupa’da açtığı dükkânda alkollü içki ve domuz eti satıp satamayacağını soran birine verdiğim yanıtı yineliyorum: Kur’ân’da alkollü içki içmek ve domuz eti haramdır.
Hırsızlık suçu ile ilgili yargılamalar nelerdir?
Basit veya nitelikli hırsızlık suçu nedeniyle yapılan yargılamalar asliye ceza mahkemesi tarafından yerine getirilir. Hırsızlık suçu ile fail mağdurun malvarlığını azaltır veya tamamen elinden alır. Malvarlığına karşı işlenen bir suç olduğundan “Malvarlığına Karşı Suçlar” bölümünde TCK’nın 141-147. maddeleri arasında düzenlenmiştir.
Hırsızlık suçu en çok işlenen suçlardan biridir.?
Hırsızlık suçu en çok işlenen ekonomik suçlardan olduğundan nitelikli hallerinde fiil sayısı en çok olan suçlardan biridir. Hırsızlık suçunun en önemli unsurları ve şartları şunlardır: TCK’ya göre ancak taşınır mallar hakkında hırsızlık suçu işlenebilir. Örneğin, araba, bisiklet, ev eşyası, cüzdan vb. gibi mallar taşınır mal niteliğindedir.Hırsızlık suçunun hapis cezasına hükmolunur?
Hırsızlık suçunun sıvı veya gaz hâlindeki enerji hakkında ve bunların nakline, işlenmesine veya depolanmasına ait tesislerde işlenmesi halinde, “5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına” hükmolunur.Kullanma hırsızlığı suçu şikayete tabi bir suçtur.?
Bir taşınır malı geçici bir süreyle kullanıp iade etmek amacıyla zilyedinin rızası dışında bulunduğu yerden alan kişi kullanma hırsızlığı suçunu işlemiş olur. Kullanma hırsızlığı suçu, failin malı geçici olarak hakimiyeti altına alıp kullanmasıyla tamamlanmış olur. Kullanma hırsızlığı suçu şikayete tabi bir suçtur.