Isırgan Otlu Gözleme (Sabah Yada İkindi Kahvaltınıza) Tanımı İçin Materyaller
200 gram ısırgan otu
100 gr (bir tutam) ıspanak olmasa da olur
1 orta uzunluk kuru soğan
50gr beyaz peynir
3 adet yufka
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
Çay kaşığının ucuna acı pul biber(arzu ederseniz)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Piştikten sonra üzerine sürmek için
1 tatlı kaşığı tereyağı
Isırgan otu elinizi yakabilir kesinlikle eldiven kullanın yıkarken ve doğrarken
Isırgan Otlu Gözleme (Sabah Yada İkindi Kahvaltınıza) Tanımı Yapılışı
Tavamıza bir ölçü zeytinyağı konur, ısınınca yemeklik doğranmış soğanlar ek edilerek kavrulur.
Uygunca yıkanıp doğranan ısırgan otu ve ıspanak lar ek edilir yeterlice sotelenir.
Tuz karabiber ve pul biber ek edilerek altı kapatılır.
Öteki tarafta yufkalar ikiye bölünür.Her yarım yufka zeytinyağı ile yağlanır.
Evvel ısırgan otlu harç serpiştirilir.
Üzerine beyaz peynir iki uzun taraftan yufkalar kapatılır ortaları yağlanır.
Uzun taraftan birinci kesimin üçte ikisi katlanır üçte biri aykırı çevrilerek art tarafa katlanır ki ortadaki yufka altta kalıp ince olmasın ve her iki tarafı da eşit biçimde pişsin.
Her katlamadan evvel yufkanın ortalarına kesinlikle zeytinyağı sürülür.
İki uçta iki farklı tarafında kalacak, yufkanın ortası tekrar ortada olacak. Fotoğraflar da görebilirsiniz.
Kızdırılmış yanmaz tavaya hazırlanan gözlemelerimiz koyularak ocağın altı kısılır.
Artlı önlü pişen gözlemeleri tereyağı sürülürek sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun .
200 gram ısırgan otu
100 gr (bir tutam) ıspanak olmasa da olur
1 orta uzunluk kuru soğan
50gr beyaz peynir
3 adet yufka
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
Çay kaşığının ucuna acı pul biber(arzu ederseniz)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Piştikten sonra üzerine sürmek için
1 tatlı kaşığı tereyağı
Isırgan otu elinizi yakabilir kesinlikle eldiven kullanın yıkarken ve doğrarken
Isırgan Otlu Gözleme (Sabah Yada İkindi Kahvaltınıza) Tanımı Yapılışı
Tavamıza bir ölçü zeytinyağı konur, ısınınca yemeklik doğranmış soğanlar ek edilerek kavrulur.
Uygunca yıkanıp doğranan ısırgan otu ve ıspanak lar ek edilir yeterlice sotelenir.
Tuz karabiber ve pul biber ek edilerek altı kapatılır.
Öteki tarafta yufkalar ikiye bölünür.Her yarım yufka zeytinyağı ile yağlanır.
Evvel ısırgan otlu harç serpiştirilir.
Üzerine beyaz peynir iki uzun taraftan yufkalar kapatılır ortaları yağlanır.
Uzun taraftan birinci kesimin üçte ikisi katlanır üçte biri aykırı çevrilerek art tarafa katlanır ki ortadaki yufka altta kalıp ince olmasın ve her iki tarafı da eşit biçimde pişsin.
Her katlamadan evvel yufkanın ortalarına kesinlikle zeytinyağı sürülür.
İki uçta iki farklı tarafında kalacak, yufkanın ortası tekrar ortada olacak. Fotoğraflar da görebilirsiniz.
Kızdırılmış yanmaz tavaya hazırlanan gözlemelerimiz koyularak ocağın altı kısılır.
Artlı önlü pişen gözlemeleri tereyağı sürülürek sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun .