Isırgan Otlu Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yufka
1 demet ısırgan otu
1 adet büyük boy kuru soğan
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
1 kase rende kaşar peyniri
1 kase beyaz peynir
Sosu için;
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
Üzerine;
1 yumurta sarısı serpmek için
Haşhaş veya susam çörekotu
Isırgan Otlu Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz.
Bunun için ısırgan otunu doğrayıp bolca bolca sirkeli suda yıkıyoruz kenara süzülmeye bırakıyoruz.
Peynirleri rendeliyoruz soğanı yemeklik doğruyoruz.
Üzerine baharatlarını ilave edip ısırgan otuyla karıştırıyoruz.
Sosu için tüm malzemeyi bir kaba alıp çırpıyoruz.
Yufkayı tezgaha serip üzerine sostan yayıp fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz ve dört eşit parçaya bölüyoruz.
Geniş kısma iç harcından ekliyoruz ve üçgen kısma doğru rulo yaparak sarıyoruz daha sonra kıvıra kıvıra gül şeklini veriyoruz.
Kalan sosumuzun üzerine yumurta sarısını karıştırıp böreklerimizin üzerine sürüyoruz.
Haşhaş susam veya çörek otundan serperek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun.
Isırgan Otlu Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yufka
1 demet ısırgan otu
1 adet büyük boy kuru soğan
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
1 kase rende kaşar peyniri
1 kase beyaz peynir
Sosu için;
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
Üzerine;
1 yumurta sarısı serpmek için
Haşhaş veya susam çörekotu
Isırgan Otlu Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz.
Bunun için ısırgan otunu doğrayıp bolca bolca sirkeli suda yıkıyoruz kenara süzülmeye bırakıyoruz.
Peynirleri rendeliyoruz soğanı yemeklik doğruyoruz.
Üzerine baharatlarını ilave edip ısırgan otuyla karıştırıyoruz.
Sosu için tüm malzemeyi bir kaba alıp çırpıyoruz.
Yufkayı tezgaha serip üzerine sostan yayıp fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz ve dört eşit parçaya bölüyoruz.
Geniş kısma iç harcından ekliyoruz ve üçgen kısma doğru rulo yaparak sarıyoruz daha sonra kıvıra kıvıra gül şeklini veriyoruz.
Kalan sosumuzun üzerine yumurta sarısını karıştırıp böreklerimizin üzerine sürüyoruz.
Haşhaş susam veya çörek otundan serperek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun.
Isırgan Otlu Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı