Isırgan Ve Ispanaklı Börek (Sırrı Hamurunda) Tarifi İçin Malzemeler
Börek Hamuru İçin ;
6 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1.5 çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Açmak İçin;
1 su bardağı nişasta
Yarım çay bardağı un
Hamurlara Sürmek İçin;
1 kase sıvı yağ
İçi İçin;
1 bağ ısırgan
1 bağ ıspanak
1 adet pırasa
6 adet taze soğan
1 küçük kase çökelek veya lor
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Isırgan Ve Ispanaklı Börek (Sırrı Hamurunda) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için kabın içine elenmiş unu alın tuzunu atın, bir yumurta, süt, sıvı yağ, su, üç yemek kaşığı sirke ve kabartma tozunu ekleyin.
Hamuru özleşinceye kadar yoğurun, bardak farkı olabilir o yüzden su veya çok az un gerekebilir. İlave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
Hamuru eşit şekilde 10 veya 12 adet parçaya kesin, ve top top yuvarlayın, un serpilmiş bir tepsiye yerleştirin, üzerini kapatın 15 dakika dinlendirin.
Isırgan, ıspanak, pırasa ve taze soğanları ince ince doğrayın üzerine damak tadınıza göre tuzunu atıp çökelek veya lor ilave edin.
Bir çay bardağı zeytinyağı ekleyerek hepsini beraberce harmanlayın iç malzemesini hazırlayın.
Bezeleri açmak için nişasta ve unu karıştırın.
İlk bezeyi alın üzerine biraz unlu karışım serpin ve oklava ile açabildiğiniz kadar açın.
Açılan yufkanın üzerine fırçayla sıvı yağ sürün, ucunu çok az ortaya doğru kapatın ve buraya iç harcından yeteri kadar koyun.
İç malzemesinin üzerine hamuru sararak rulo yapın, ince uzun bir şekilde sardıktan sonra kendi etrafında dolayın, gül böreği şeklinde yaparak fırın tepsisine yerleştirin.
Öteki bezeleri de aynı şekilde hazırlayın tepsiye yerleştirin, bütün bezeler bittikten sonra tekrar hepsinin üzerine fırçayla sıvı yağ sürün.
Dilerseniz çörek otu ve susam serpin, önceden ısıtılmış fırında 200 derecede alt ve üstü kızarıncaya kadar pişirin ( 35 -40 dakika kadar kontrollü pişirin ). Afiyetler olsun.
Isırgan Ve Ispanaklı Börek (Sırrı Hamurunda) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Börek Hamuru İçin ;
6 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1.5 çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Açmak İçin;
1 su bardağı nişasta
Yarım çay bardağı un
Hamurlara Sürmek İçin;
1 kase sıvı yağ
İçi İçin;
1 bağ ısırgan
1 bağ ıspanak
1 adet pırasa
6 adet taze soğan
1 küçük kase çökelek veya lor
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Isırgan Ve Ispanaklı Börek (Sırrı Hamurunda) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için kabın içine elenmiş unu alın tuzunu atın, bir yumurta, süt, sıvı yağ, su, üç yemek kaşığı sirke ve kabartma tozunu ekleyin.
Hamuru özleşinceye kadar yoğurun, bardak farkı olabilir o yüzden su veya çok az un gerekebilir. İlave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
Hamuru eşit şekilde 10 veya 12 adet parçaya kesin, ve top top yuvarlayın, un serpilmiş bir tepsiye yerleştirin, üzerini kapatın 15 dakika dinlendirin.
Isırgan, ıspanak, pırasa ve taze soğanları ince ince doğrayın üzerine damak tadınıza göre tuzunu atıp çökelek veya lor ilave edin.
Bir çay bardağı zeytinyağı ekleyerek hepsini beraberce harmanlayın iç malzemesini hazırlayın.
Bezeleri açmak için nişasta ve unu karıştırın.
İlk bezeyi alın üzerine biraz unlu karışım serpin ve oklava ile açabildiğiniz kadar açın.
Açılan yufkanın üzerine fırçayla sıvı yağ sürün, ucunu çok az ortaya doğru kapatın ve buraya iç harcından yeteri kadar koyun.
İç malzemesinin üzerine hamuru sararak rulo yapın, ince uzun bir şekilde sardıktan sonra kendi etrafında dolayın, gül böreği şeklinde yaparak fırın tepsisine yerleştirin.
Öteki bezeleri de aynı şekilde hazırlayın tepsiye yerleştirin, bütün bezeler bittikten sonra tekrar hepsinin üzerine fırçayla sıvı yağ sürün.
Dilerseniz çörek otu ve susam serpin, önceden ısıtılmış fırında 200 derecede alt ve üstü kızarıncaya kadar pişirin ( 35 -40 dakika kadar kontrollü pişirin ). Afiyetler olsun.
Isırgan Ve Ispanaklı Börek (Sırrı Hamurunda) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı