Resimli İşkembe Corbası Tarifi
İşkembe Corbası nasıl yapılır
Malzemeler
1 Kg İşkembe (temizlenmiş)
2 Corba Kaşığı Un
2 Yumurta Sarısı
1 Limon Suyu
1 Fincan Sirke
35 Diş Sarmısak
Tuz, Kırmızı Biber
2 Corba Kaşığı Tereyağı
4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak icin)
imagesiskembecorbasitarifiresimli5ad43ff6c0b21
Yemeğin Tarifi
Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkac su yıkayalım Tencereye alıp uzerine uc parmak cıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım (limon ve sarmısağı tadının ve renginin daha iyi olması icin kullanıyoruz)
Haşlanan işkembe delikli kepce ile cırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım İşkembenin suyunu tel suzgecten gecirip, bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakalım
Bu arada terbiyeyi hazırlayalım İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 12 fincan su ilave ederek puruzsuz ve topaksız kıvama gelene dek cırpalım Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve surekli karıştırarak dokelim
Doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım Sarmısağı doverek ilave edelim Corbayı kaselere aldıktan sonra uzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım
İşkembe Corbası nasıl yapılır
Malzemeler
1 Kg İşkembe (temizlenmiş)
2 Corba Kaşığı Un
2 Yumurta Sarısı
1 Limon Suyu
1 Fincan Sirke
35 Diş Sarmısak
Tuz, Kırmızı Biber
2 Corba Kaşığı Tereyağı
4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak icin)
imagesiskembecorbasitarifiresimli5ad43ff6c0b21
Yemeğin Tarifi
Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkac su yıkayalım Tencereye alıp uzerine uc parmak cıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım (limon ve sarmısağı tadının ve renginin daha iyi olması icin kullanıyoruz)
Haşlanan işkembe delikli kepce ile cırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım İşkembenin suyunu tel suzgecten gecirip, bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakalım
Bu arada terbiyeyi hazırlayalım İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 12 fincan su ilave ederek puruzsuz ve topaksız kıvama gelene dek cırpalım Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve surekli karıştırarak dokelim
Doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım Sarmısağı doverek ilave edelim Corbayı kaselere aldıktan sonra uzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım