İskender Tanımı İçin Gereçler
1 kilo yaprak keselmiş yumuşak et
4 kaşık tereyağı
1 çorba kaşığı karabiber
Biraz tuz
Sosu için;
2 kaşık tereyağı
1 kaşık salça
Yarım kase konserve domates(zamanıysa 3 adet domates)
1 kaşık karabiber
Biraz tuz
Üzerine ;
3 kaşık tereyağı
İskender Tanımı Yapılışı
Kızgın tereyağına etleri atıp uygunca kızarana kadar pişiriyoruz.
Ekmekleri kare kesip fırında 3-4 dakika kızartıp etleri döküyoruz.
Hazırladığımız sosları üzerine döküp tereyağını da ekliyoruz .
İsteğe bağlı biber ve domates közleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun.
1 kilo yaprak keselmiş yumuşak et
4 kaşık tereyağı
1 çorba kaşığı karabiber
Biraz tuz
Sosu için;
2 kaşık tereyağı
1 kaşık salça
Yarım kase konserve domates(zamanıysa 3 adet domates)
1 kaşık karabiber
Biraz tuz
Üzerine ;
3 kaşık tereyağı
İskender Tanımı Yapılışı
Kızgın tereyağına etleri atıp uygunca kızarana kadar pişiriyoruz.
Ekmekleri kare kesip fırında 3-4 dakika kızartıp etleri döküyoruz.
Hazırladığımız sosları üzerine döküp tereyağını da ekliyoruz .
İsteğe bağlı biber ve domates közleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun.