İskoc Yumurtası Ve Tahinli Katmer
TAHİNLİ KATMER
imagesiskocyumurtasivetahinlikatmer5ad439d8ec676
Malzemeler:
Hamur icin:
1 kilo un
1 corba kaşığı sıvıyağ
Yeterince su
tuz
(Daha kolay olsun,hamur acma ile pek aram yoktur derseniz,maya ve sut kullanın)
Harc:
12 paket tereyağ (veya margarin)
45 yemek kasigi siviyag
6 yemek kasigi tahin
Yapılışı:
Un,su ve tuzu yoğurarak klasik kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayıp,1015 dakika bekletiniz
Hazırladığımız hamurdan yumurta buyukluğunde bezeler kopartın
İlk bezeyi,oklava yardımı ince mantı hamuru inceliğinde acın
Hazırladığınız tahinli harctan bir iki kaşık surerek rulo yapınRuloyu etrafında dondurun
(Gul şeklini alacak şekilde)
Yağ donması icin,bir sure buzdolabından bekletin (Ben fazla bekletmedim)
Son olarak,gulleri tekrar cok kalın olmayacak bir şekilde acıp,sac yada teflon tavada arkalı onlu pişirin
Bu olculer ile epey katmer cıkıyor,kişi sayınıza gore olculeri ayarlayabilirsiniz
Ozellikle peynir,zeytin,salatalık ve domates ile kahvaltı ve sahurlarınız icin enfes bir secenek
İSKOC YUMURTASI
imagesiskocyumurtasivetahinlikatmer5ad439da43f65
Olcu vermiyorumKişi sayısına gore hazırlayıp,zahmetsizce pişirebilirsiniz
Malzemeler:
Kıyma
Baharatlar (Kırmızı biber,kara biber,kekik vb)
Haşlanmış yumurta
(Soğan sarımsak katmadım,arzunuza gore ekleyebilirsiniz)
Harc:
Un
Cırpılmış yumurta
Galeta unu
Kızartmak icin sıvıyağ
Yapılışı:
Kıyma ve baharatları yoğurunuz
Haşladığınız yumurtaları cok hafif unlayıp ve kıymayla kaplayınız
Tekrar una,hafif cırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayınız
Arzunuza gore :
180 derece fırında 20 dakika;
Ya da tencerede kızdırdığınız yağda,kızarana kadar pişirin
Yaşadığınız en guzel hafta sonu olsun!
İciniz coşsun,maneviyat nehriniz cağlasın,gozleriniz,ruhunuz hayır ve bereketle donansın
TAHİNLİ KATMER
imagesiskocyumurtasivetahinlikatmer5ad439d8ec676
Malzemeler:
Hamur icin:
1 kilo un
1 corba kaşığı sıvıyağ
Yeterince su
tuz
(Daha kolay olsun,hamur acma ile pek aram yoktur derseniz,maya ve sut kullanın)
Harc:
12 paket tereyağ (veya margarin)
45 yemek kasigi siviyag
6 yemek kasigi tahin
Yapılışı:
Un,su ve tuzu yoğurarak klasik kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayıp,1015 dakika bekletiniz
Hazırladığımız hamurdan yumurta buyukluğunde bezeler kopartın
İlk bezeyi,oklava yardımı ince mantı hamuru inceliğinde acın
Hazırladığınız tahinli harctan bir iki kaşık surerek rulo yapınRuloyu etrafında dondurun
(Gul şeklini alacak şekilde)
Yağ donması icin,bir sure buzdolabından bekletin (Ben fazla bekletmedim)
Son olarak,gulleri tekrar cok kalın olmayacak bir şekilde acıp,sac yada teflon tavada arkalı onlu pişirin
Bu olculer ile epey katmer cıkıyor,kişi sayınıza gore olculeri ayarlayabilirsiniz
Ozellikle peynir,zeytin,salatalık ve domates ile kahvaltı ve sahurlarınız icin enfes bir secenek
İSKOC YUMURTASI
imagesiskocyumurtasivetahinlikatmer5ad439da43f65
Olcu vermiyorumKişi sayısına gore hazırlayıp,zahmetsizce pişirebilirsiniz
Malzemeler:
Kıyma
Baharatlar (Kırmızı biber,kara biber,kekik vb)
Haşlanmış yumurta
(Soğan sarımsak katmadım,arzunuza gore ekleyebilirsiniz)
Harc:
Un
Cırpılmış yumurta
Galeta unu
Kızartmak icin sıvıyağ
Yapılışı:
Kıyma ve baharatları yoğurunuz
Haşladığınız yumurtaları cok hafif unlayıp ve kıymayla kaplayınız
Tekrar una,hafif cırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayınız
Arzunuza gore :
180 derece fırında 20 dakika;
Ya da tencerede kızdırdığınız yağda,kızarana kadar pişirin
Yaşadığınız en guzel hafta sonu olsun!
İciniz coşsun,maneviyat nehriniz cağlasın,gozleriniz,ruhunuz hayır ve bereketle donansın