Son konular

Islak Et Dürüm (Enfes Yedikçe Yedirten)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Islak Et Dürüm (Enfes Yedikçe Yedirten) Tanımı İçin Materyaller
1 paket hazır lavaş (bimden)
300 gram kadar dana kuşbaşı
1 tane soğan
3 tane domates
6-7 kısım maydanoz
1 tane biber
1 çay kaşığı ucuyla kekik, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber
Tuz

Islak Et Dürüm (Enfes Yedikçe Yedirten) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel etimizi küp küp doğrayalım, çok büyük olmasın.
Düdüklüye koyalım ,2 su bardağı su ekleyelim .
Öylece 35-40 dk kadar pişsin.
Başka yerde tencereye soğanın yarısını ince ince doğrayalım koyalım kavrulsun.
1 su bardağıda su ekleyelim.
Üzerine 1 tane biberi ince doğrayıp ekleyelim, biberler ölsün .
1 tane domatesi rendeleyelim tencereye ekleyelim ,birlikte biraz daha pişsin.
Sonra pişen etimizi de tencereye ekleyelim şayet suyu kalmadıysa etlerin suyunuda tencereye ekleyelim .
Baharatları tuzu da ekleyelim.
10-15 dk kadarda etle pişsin.Altını kapatalım .
Maydanozu doğrayalım ,tencereye ekleyelim canlı kalsın diye altını kapatıp maydanozu o denli ekliyoruz .
Sonra öbür kalan domatesleri küp küp doğrayalım.
Kalan yarım soğanı da piyaz olacak halde doğrayalım.Kasede birleştirelim .
Tuz ekleyelim beklesin.
Lavaşımızı etimizin suyuna düzgünce bandırıyoruz, içine etimizi ve soğanla domates salatasını ekliyoruz yuvarlıyoruz afiyet olsun❤.
Anlatması uzun oldu fakat yapması çok kısa denemenizi tavsiye ederim biz çok beğendik

Islak Et Dürüm (Enfes Yedikçe Yedirten) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Islak Dürüm (Yedikçe Yedirten) Tanımı İçin Gereçler 1 paket hazır lavaş (bimden) 300 gram kadar dana kuşbaşı 1 tane soğan 3 tane domates 6-7 kısım maydanoz 1 tane biber 1 çay kaşığı ucuyla kekik, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber Tuz Islak Dürüm (Yedikçe Yedirten) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Yedikçe Yedirten Semizotu Salatası Tanımı İçin Materyaller 1 demet semizotu 1 adet salatalık 1 paket konserve mısır 1 kase dolusu yoğurt Tuz Yedikçe Yedirten Semizotu Salatası Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle semizotunu temizleyip güzelce yıkayalım. Suyunu süzüp doğrayalım. İçine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kısır Adana Yöntemi (Yedikçe Yedirten) Tanımı İçin Malzemeler 4 su bardağı pilavlık bulgur yahut ince bulgur 1 yemek kaşığı biber salçası Yarım yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon Tuz 1 su bardağı zeytinyağı 5 kol yeşil soğan Marul Yeşil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Yedikçe Yedirten Etli Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler 500 gram çiğ köftelik esmer bulgur 250 gram yağsız kıyma (Çiğ köftelik) 1 büyük soğan 3 adet domates 3 diş sarımsak 3 yemek kaşığı acı/tatlı biber salçası 2 yemek kaşığı domates salçası 4 yemek kaşığı isot 1 yemek kaşığı pul biber 1,5 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Parmak Yedirten Avcı Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 3 adet orta uzunluk patates 2 adet havuç 2 adet yeşil kapya biber 1 adet kırmızı kapya biber 1 çay bardağı haşlanmış bezelye Köftesi için; 250 gram kıyma et 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığının ucuyla karabiber 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Üst Alt