Islak Hamburger Tarifi İçin Malzemeler
200 gram kıyma
1 tane kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı galete unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 tane kanepe burger ekmeği (Hamburger ekmeği de olur)
Sosu için
3 tane domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Yarım çay bardağı su
Islak Hamburger Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kabın içine kıymayı koyalım sarımsak ve soğanı rendeleyelim.
Diğer malzemelerini de ekleyelim yoğuralım (fazla yoğrulmasın kıyma) buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Sosu için domateslerin kabuklarını soyalım robotta çekelim ve sarımsağı rendeleyelim yağla birlikte bir tavada karıştıralım domatesi ekleyelim.
Yarım çay bardağı su, ketçap ve salçayı da ekleyip orta ateşte kavuralım.
Tuzu karabiberi de ekleyip karıştıralım ocağı kapatalım.
Orta boy reçel şişesi kapağına, buzdolabı poşetini açalım ve içinde elimizle bastırarak köftelerin şeklini verelim.
Bir tavada köfteleri altlı üstlü çevirerek kızartalım.
Burger ekmeğini ortadan bölüp arkalı önlü sosa batıralım, sosun suyunu içine çekmesini sağlayalım.
Hamburger ekmeğinin ortasına köfteleri yerleştirelim.
Bir tavanın içine yağlı kağıt açıp burgerleri içine yerleştirelim.
Üzerine tekrar yağlı kağıt kapatıp kısık ateşte 5 dk bekletelim ve sıcak olarak servis edelim.Afiyet olsun.
Islak Hamburger Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 gram kıyma
1 tane kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı galete unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 tane kanepe burger ekmeği (Hamburger ekmeği de olur)
Sosu için
3 tane domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Yarım çay bardağı su
Islak Hamburger Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kabın içine kıymayı koyalım sarımsak ve soğanı rendeleyelim.
Diğer malzemelerini de ekleyelim yoğuralım (fazla yoğrulmasın kıyma) buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Sosu için domateslerin kabuklarını soyalım robotta çekelim ve sarımsağı rendeleyelim yağla birlikte bir tavada karıştıralım domatesi ekleyelim.
Yarım çay bardağı su, ketçap ve salçayı da ekleyip orta ateşte kavuralım.
Tuzu karabiberi de ekleyip karıştıralım ocağı kapatalım.
Orta boy reçel şişesi kapağına, buzdolabı poşetini açalım ve içinde elimizle bastırarak köftelerin şeklini verelim.
Bir tavada köfteleri altlı üstlü çevirerek kızartalım.
Burger ekmeğini ortadan bölüp arkalı önlü sosa batıralım, sosun suyunu içine çekmesini sağlayalım.
Hamburger ekmeğinin ortasına köfteleri yerleştirelim.
Bir tavanın içine yağlı kağıt açıp burgerleri içine yerleştirelim.
Üzerine tekrar yağlı kağıt kapatıp kısık ateşte 5 dk bekletelim ve sıcak olarak servis edelim.Afiyet olsun.
Islak Hamburger Tarifi Fotoğraflı Yapılışı