Son konular

Islak Kek Tarifi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı un
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
Sos için
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kekimizden başlayalım. Yumurta ve toz şekerimizi köpük köpük olana kadar çırpalım.
Ardından sıvı gereçlerimizi ekleyip karıştıralım.
Katı gereçleri eleyip kekimizi spatula yardımıyla karıştırıp evvelce yağladığımız kalıbımıza koyalım ve evvelden 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk yahut yarım saat pişirelim fırından fırına değişiklik gösterebilir
Kürdan yardımıyla pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
Kekimizin pişmesine on dk kala sosumuzu hazırlayalım.
Ocağın üzerinde tüm materyalleri ekleyip kaynamaya başlayınca ya kadar kaynatalım.
Kaynayan sosumuzu sıcak kekimize eşit biçimde dökelim (iyi çekmesi için ikisi de sıcak olacak. )
Üzerine hindistan cevizi ekleyip servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun .
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt