Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1. su bardağı süt
1. su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Sos için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvı yağ
Bir çimdik tuz
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel fırınımızı 180 derecede fansız olarak ayarlayalım.
Yumurtaları ve şekeri şeker büsbütün eriyene (üzeri köpük köpük olana) kadar çırpıyoruz.
Sonra süt ve sıvı yağı ekleyip birbirine karıştırıyoruz.
Vanilya ve kakaomuzu koyup büsbütün bir karışım elde ediyoruz.
Bir su bardağı un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz (dikkat! kıvamı olağan kek kıvamından daha sulu olacak. 6=gerek olduğunu düşünürseniz bir ölçü daha un ekleyin).
Karışımı bir tepsiye (ben 30 cmlik tepsi kullandım) döküp 180 derecede 30-40 dk pişiriyoruz (fırına nazaran farklılık gösterdiği için kürdan testi ile pişmesini denetim edin).
Kekin pişmesine yakın tüm sos materyallerini sos tenceremize alıp güzelce karıştıralım.
Sonra altını açıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Kekimizi çıkardıktan 5 dk sonra keki dilimleyip sıcak sosu bir kaşık yardımıyla her yerine dökelim.
Püf noktaları.
Afiyet olsun
Püf noktaları:.
* Yumurtalar kesinlikle oda sıcaklığında olmalı dolaptan alıp direk kullanırsanız kekiniz kabarmaz.
* Yumurta ve şeker güzelce erimezse kek kabarmaz.
*Daha büyük bir tepsi kullanacaksanız materyal ölçüsünü artırın kek ince olursa kabarmaz.
*Keki evvel dilimleyip sonra sosu dökelim.
*Kek de sos da sıcak olmalı.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1. su bardağı süt
1. su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Sos için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvı yağ
Bir çimdik tuz
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel fırınımızı 180 derecede fansız olarak ayarlayalım.
Yumurtaları ve şekeri şeker büsbütün eriyene (üzeri köpük köpük olana) kadar çırpıyoruz.
Sonra süt ve sıvı yağı ekleyip birbirine karıştırıyoruz.
Vanilya ve kakaomuzu koyup büsbütün bir karışım elde ediyoruz.
Bir su bardağı un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz (dikkat! kıvamı olağan kek kıvamından daha sulu olacak. 6=gerek olduğunu düşünürseniz bir ölçü daha un ekleyin).
Karışımı bir tepsiye (ben 30 cmlik tepsi kullandım) döküp 180 derecede 30-40 dk pişiriyoruz (fırına nazaran farklılık gösterdiği için kürdan testi ile pişmesini denetim edin).
Kekin pişmesine yakın tüm sos materyallerini sos tenceremize alıp güzelce karıştıralım.
Sonra altını açıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Kekimizi çıkardıktan 5 dk sonra keki dilimleyip sıcak sosu bir kaşık yardımıyla her yerine dökelim.
Püf noktaları.
Afiyet olsun
Püf noktaları:.
* Yumurtalar kesinlikle oda sıcaklığında olmalı dolaptan alıp direk kullanırsanız kekiniz kabarmaz.
* Yumurta ve şeker güzelce erimezse kek kabarmaz.
*Daha büyük bir tepsi kullanacaksanız materyal ölçüsünü artırın kek ince olursa kabarmaz.
*Keki evvel dilimleyip sonra sosu dökelim.
*Kek de sos da sıcak olmalı.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı