Islak Kek (Yaptığınız Tüm Tanımları Unutun) Tanımı İçin Gereçler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak eksik süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
Yarım çay bardağı ılık su
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı tepeleme un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için;
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Varsa şayet bir kaç kesim sütlü yada bitter çikolata
Islak Kek (Yaptığınız Tüm Tanımları Unutun) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın .
Daha sonra süt su ve yağı ekleyip karıştırın.
Tüm kuruları eleyerek ekleyin.
Yağlı kağıt serilmiş kare borcama yayın.
Evvelden ısıtılmış 170 derecede pişirin.
Sos için çikolata hariç tüm gereçleri karıştırıp bir taşım kaynatın.
En son çikolatayı ekleyin, sosta kekimiz de soğuk olsun.
Çıkan kekimiz soğuyunca zıt çevirip yağlı kağıdı çıkarıp sosunu dökünüz.
Islak Kek (Yaptığınız Tüm Tanımları Unutun) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak eksik süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
Yarım çay bardağı ılık su
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı tepeleme un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için;
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Varsa şayet bir kaç kesim sütlü yada bitter çikolata
Islak Kek (Yaptığınız Tüm Tanımları Unutun) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın .
Daha sonra süt su ve yağı ekleyip karıştırın.
Tüm kuruları eleyerek ekleyin.
Yağlı kağıt serilmiş kare borcama yayın.
Evvelden ısıtılmış 170 derecede pişirin.
Sos için çikolata hariç tüm gereçleri karıştırıp bir taşım kaynatın.
En son çikolatayı ekleyin, sosta kekimiz de soğuk olsun.
Çıkan kekimiz soğuyunca zıt çevirip yağlı kağıdı çıkarıp sosunu dökünüz.
Islak Kek (Yaptığınız Tüm Tanımları Unutun) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı