Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao ( 3 yemek kaşığı kakao)
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üst sosu için gereçler;
1 su bardağı kek karışımın dan ayıracağız
1,5 su bardağı süt
Süslemek için;
Hindistan cevizi
Islak Kek Tanımı Yapılışı
Birinci öncelikle yumurta ve şekeri düzgünce çırpın sonra süt sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.
Keki ıslatmak için bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.
Kalan karışıma elenmiş un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
Bu karışım yağlanmış borcama dökülerek 170 derece de 35 dk fansız fırın da pişirilir. ( fırını evvelden ısıtılmış olmalı).
Kek fırında pişerken kenara ayırdığımız karışımı uygun bir tencere alarak üzerine süt ek edilir ve ocakta 5 dk kaynatılır.
Fırından çıkardığımız kekin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra keki dilimleyip ılıyan sosu gezdirin.
Üstüne hindistan cevizi serpilir. Afiyet olsun.
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao ( 3 yemek kaşığı kakao)
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üst sosu için gereçler;
1 su bardağı kek karışımın dan ayıracağız
1,5 su bardağı süt
Süslemek için;
Hindistan cevizi
Islak Kek Tanımı Yapılışı
Birinci öncelikle yumurta ve şekeri düzgünce çırpın sonra süt sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.
Keki ıslatmak için bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.
Kalan karışıma elenmiş un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
Bu karışım yağlanmış borcama dökülerek 170 derece de 35 dk fansız fırın da pişirilir. ( fırını evvelden ısıtılmış olmalı).
Kek fırında pişerken kenara ayırdığımız karışımı uygun bir tencere alarak üzerine süt ek edilir ve ocakta 5 dk kaynatılır.
Fırından çıkardığımız kekin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra keki dilimleyip ılıyan sosu gezdirin.
Üstüne hindistan cevizi serpilir. Afiyet olsun.