Son konular

Islak Kek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
5 – 6 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Sosu için;
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
3 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kekini hazırlayalım.
Yumurta şekeri çırpın, akabinde süt, sıvı yağ ,kakao tekrar çırpın.
Akabinde un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
Yuvarlak borcam margarin ile yağlayın ve kek harcını dökün.
170 derecede ısınmış fırın kek koy ve 160 dereceye indir birinci 30 dk fırın ağızını açmayın.
30 dk sonra fırını açıp kekin orta kısmına kürdanı batırın, bakın piştiyse kapatın yoksa 5 dk daha pişirin.
Kek pişerken sosunu hazırlayalım.
Bir tencereye süt, şeker, kakao ,sıvı yağ ekleyin, tel ile çırpın.
Ocağa koy kaynayınca altını kısın 3 dk kaynatıp kapat altını.
Kek ve sos ılık olcak unutmayın.
Kek fırından çıkınca 5 dk bekletin.
Dilimlere kesin ve hazırladığımız sosu hepsini kekin üzerine dökün .
Kestiğiniz yerlerden tekrardan bıçakla geçin ve soğumaya bırakın. Afiyetle olsun .
 
Üst Alt