Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Sosu için ;
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz akabinde başka tüm materyalleri ekleyip çırpma sürecine devam ediyoruz.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz.
Sos materyallerini tencereye alıyoruz ve kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
Kekimizi fırından alıp birinci sıcaklığının gitmesini bekliyoruz.
Kekimizi dilimliyoruz ve sosumuzu üzerine ekliyoruz.
Soğuduktan sonra servise hazır üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz, ben hindistan cevizi tozu ekledim.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Sosu için ;
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz akabinde başka tüm materyalleri ekleyip çırpma sürecine devam ediyoruz.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz.
Sos materyallerini tencereye alıyoruz ve kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
Kekimizi fırından alıp birinci sıcaklığının gitmesini bekliyoruz.
Kekimizi dilimliyoruz ve sosumuzu üzerine ekliyoruz.
Soğuduktan sonra servise hazır üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz, ben hindistan cevizi tozu ekledim.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı