Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
Kek için
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı
1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
2 paket kabartma tozu
Sosu için
1,5 su bardağı bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra öteki materyalleri ekliyoruz. En son kakao ve unu birbirine karıştırıp karışıma ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
170 derece fırında keki pişiriyoruz. Pişmesine yakın sosunu hazırlıyoruz. Sos köpürmeye başlayınca fırından çıkardığımız keki sıcakken kesip üzerine döküyoruz.
Sosu için tüm materyalleri tencerede köpürene kadar kaynatıyoruz.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek için
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı
1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
2 paket kabartma tozu
Sosu için
1,5 su bardağı bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra öteki materyalleri ekliyoruz. En son kakao ve unu birbirine karıştırıp karışıma ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
170 derece fırında keki pişiriyoruz. Pişmesine yakın sosunu hazırlıyoruz. Sos köpürmeye başlayınca fırından çıkardığımız keki sıcakken kesip üzerine döküyoruz.
Sosu için tüm materyalleri tencerede köpürene kadar kaynatıyoruz.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı