Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
2-3 dolu yemek kaşığı kakao (ben dark kullandım)
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
Sosu için:
2 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kakao
1 yahut yarım su bardağı şeker
1 paket çikolata (Kare olanlardan)
Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri büsbütün beyaz köpük köpük olana kadar çırpalım. Çırparken başlangıçta bir çimdik tuz da attım ben.
Yumurta ve şeker beyaz olunca devamında süt, sıvı yağ, kakao ekleyip karıştıralım çırpma telimizle.
Daha sonra unu ekleyelim. Ben eklemeden evvel kabartma tozu ve vanilyayı un ile karıştırıp karışıma ekliyorum. (anne tavsiyesi daima bu )
Hamur kabartma tozunu direkt sıvı karışıma değdirmiyorum yani. Bu tanımda kek harcından karışım ayırmıyoruz.
Sosunu farklı pişireceğiz. Sosta yumurta kokusu sıkıntısı olmuyor yani
Yağlanmış borcamımıza karışımı döküyoruz (ben kare borcam kullanıyorum genelde)
Evvelce 180 derecede ısıttığımız fırınımızda 30-35 dk pişiriyoruz. Her fırın değişiklik gösterdiği için kendi fırınımın müddetini yazıyorum ben.
Sosumuzu da çikolata hariç bütün malzemeyi sos tenceremizde kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynanaya başlar başlamaz çikolatamızı da ekliyoruz. 2-3 dk daha kaynattıktan sonra kapatıyoruz.
Not: sosumuz ılık, kekimizin de birinci sıcağı çıkmış olacak. **kekimiz fırından çıktığında dilimleyelim ki, sosu döktüğümüzde daha hoş emsin içine**Afiyet olsuuun
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
2-3 dolu yemek kaşığı kakao (ben dark kullandım)
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
Sosu için:
2 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kakao
1 yahut yarım su bardağı şeker
1 paket çikolata (Kare olanlardan)
Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri büsbütün beyaz köpük köpük olana kadar çırpalım. Çırparken başlangıçta bir çimdik tuz da attım ben.
Yumurta ve şeker beyaz olunca devamında süt, sıvı yağ, kakao ekleyip karıştıralım çırpma telimizle.
Daha sonra unu ekleyelim. Ben eklemeden evvel kabartma tozu ve vanilyayı un ile karıştırıp karışıma ekliyorum. (anne tavsiyesi daima bu )
Hamur kabartma tozunu direkt sıvı karışıma değdirmiyorum yani. Bu tanımda kek harcından karışım ayırmıyoruz.
Sosunu farklı pişireceğiz. Sosta yumurta kokusu sıkıntısı olmuyor yani
Yağlanmış borcamımıza karışımı döküyoruz (ben kare borcam kullanıyorum genelde)
Evvelce 180 derecede ısıttığımız fırınımızda 30-35 dk pişiriyoruz. Her fırın değişiklik gösterdiği için kendi fırınımın müddetini yazıyorum ben.
Sosumuzu da çikolata hariç bütün malzemeyi sos tenceremizde kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynanaya başlar başlamaz çikolatamızı da ekliyoruz. 2-3 dk daha kaynattıktan sonra kapatıyoruz.
Not: sosumuz ılık, kekimizin de birinci sıcağı çıkmış olacak. **kekimiz fırından çıktığında dilimleyelim ki, sosu döktüğümüzde daha hoş emsin içine**Afiyet olsuuun