Son konular

Islak Kek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Islak Kek Tanımı İçin Materyaller

Kek gereçleri;
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 vanilya
2-3 kaşık kakao
Aldığı kadar un
Sos için;
3 su bardağı süt
2 yada 3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yahut 3 yemek kaşığı şeker

Islak Kek Tanımı Yapılışı

Yumurta ve şekeri uygunca çırpın .
Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyin çırpın.
Kabartma tozunu, vanilya ve kakaoyu ekleyin düzgünce çırpın.
Son olarakta unu azar azar ekleyin.
Hamur kıvamı ne sıvı nede katı olacak ona nazaran ayarlarsınız.
Yağladığımız fırın kabına kekimizi döküp 180 derece de evvelce ısıtmış olduğumuz fırına veriyoruz.
15 dakika sonra kekimizi bir kürdan ile denetim ederek pişirip pişmediğine bakabilirsiniz, kürdan pak çıkarsa pişmiştir.
Sos için bütün gereçleri bir kabin içerisinde şeker ve kakao eriyene kadar çırpıyoruz.
Son olarak da kekimiz fırından çıktıktan 10 dakika sonra hazırladığımız sosu döküyoruz ve istediğiniz üzere süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun

Not;ben yumurtayı çığ sevmediğim için yumurtasız yapıyorum sosu siz dilerseniz farklı yapabilirsiniz.
 
Üst Alt