Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
Hamuru için;
1 adet yumurta
Yarım paket margarin yada 125 gram tereyağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1,5 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakalım.
Hamurumuz yumurta şeker margarin sıvı yağ karıştıralım.
Sonrasında kakaomuzu unumuzu kabartma tozumuzu ve vanilin ekleyip yoğuralım. Yumuşak bir hamur olması gerektiğinden unu denetimli ekleyelim.
Yoğurduktan sonra ceviz modülü kadar koparıp form verelim.
Tepsiye dizdiğimiz farkımızı 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk da denetimli pişirelim.
Tatlımız piştikten sonra soğumuş şerbetimize sırasıyla batırıp bir kaç saniye içinde bekleyelim ki şerbeti içine çeksin. unutmayın şerbet soğuk, tatlıcı sıcak olacak
Üzerine istediğiniz biçimde süsleme yapabilirsiniz.
Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Şerbeti için;
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
Hamuru için;
1 adet yumurta
Yarım paket margarin yada 125 gram tereyağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1,5 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakalım.
Hamurumuz yumurta şeker margarin sıvı yağ karıştıralım.
Sonrasında kakaomuzu unumuzu kabartma tozumuzu ve vanilin ekleyip yoğuralım. Yumuşak bir hamur olması gerektiğinden unu denetimli ekleyelim.
Yoğurduktan sonra ceviz modülü kadar koparıp form verelim.
Tepsiye dizdiğimiz farkımızı 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk da denetimli pişirelim.
Tatlımız piştikten sonra soğumuş şerbetimize sırasıyla batırıp bir kaç saniye içinde bekleyelim ki şerbeti içine çeksin. unutmayın şerbet soğuk, tatlıcı sıcak olacak
Üzerine istediğiniz biçimde süsleme yapabilirsiniz.
Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı