Son konular

Islak Kurabiye Tarifi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
Hamuru için;
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
125 gram tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Süslemesi için;
Hindistan cevizi
Krem şanti
Pudra şekeri
(hepsi isteğe bağlı)

Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tenceremizin içine şeker ve suyu koyup kaynatalım kaynadıktan 4-5 dk soğumaya bırakalım.
Karıştırma kanımızın içine yumurtayı alalım. Mikser yada çırpma teli ile 1-2 dk çırpalım.
Şekeri ve tereyağı yada margarini ek edip çırpmaya devam edelim.
Sonra sıvı yağını, kakao, kabartma tozu, vanilyayı, unu ekleyip yoğurmaya başlayalım. (kuru materyalleri eleyerek ekleyelim). (unu yavaş yavaş ekleyelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim).
Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayıp hal verelim.
Tepsimizin içine pişirme kağıdı serip yuvarladığımız hamurumuzu koyalım. 170 derece evvelce ısıtılmış fırınımızın içine koyalım.
Pişen kurabiyelerimizin soğuk şerbeti ile buluşturalım. (kurabiyelerimizi şerbetin içine atıp 3-4 saniye bekliyoruz geri alıyoruz).
Islanan kurabiyelerimizi servis tabağına alıp üstünü süsleyip servis ediyoruz.
~afiyet olsun~

Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt