Son konular

Islak Kurabiye

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Islak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
125 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu (10 gram)
Aldığı kadar un (2.5-3 su bardağı denetimli ekleyelim)
Şerbeti İçin
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker

Islak Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel yumurta, tereyağı ve sıvı yağı güzelce karıştıralım. Sonra pudra şekerini ekleyip biraz daha karıştıralım.
Akabinde un haricindeki kalan materyalleri ekleyip karıştırmaya devam edelim (Kakao, kabartma tozu ve vanilya)
Son olarak denetimli olarak unumuzu da ekleyip hamurumuzu yoğurmamak devam edelim.
Hal verebilecek kadar katı olması lakin avucumuzda dağılmayacak kadar yumuşak olması gerekiyor.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayarak tepsiye dizelim.
Alt üst ayar, fansız, 200 derecede, evvelden ısınmış olan fırında 12-15 dakika pişirelim.
Şerbeti için şekeri sütte karıştırarak eritelim. İsterseniz sütü biraz ılıtabilirsiniz daha kolay erimesi için. Sonuç olarak şerbet soğuk olacak.
Fırından aldığımız kurabiyeleri 1-2 dakika birinci sıcağının çıkması için bekletelim.
Akabinde bir kasede hazırladığımız şerbete altlı üstlü batırıp çıkaralım ve tepsimize dizelim.
Şerbette çok bekletmeyin ki kurabiyelerimiz dağılmasın. 10-15 saniye olacaktır.
Servis önerisi: Üzerine hindistan cevizi yahut fıstık serpecekseniz, çabucak ıslattıktan sonra yapmanızı öneririm, aksi halde üstüne yapışmıyorlar (Bende olduğu üzere )

Not: Bu tanımdan yaklaşık 30 tane kurabiye çıktı. 1 bardak süt az geliyor diye düşünmeyin, tam yetiyor. Afiyet olsun.
 
Üst Alt