Islak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Şerbeti için:
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı un
Islak Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel şerbeti hazırlayın kaynayınca altını kapatın soğumaya bırakın.
Hamur gereçlerinin hepsini karıştırın yoğurun .
Kıvam alınca ceviz büyüklüğünde yuvarlayın tepsiye dizin.
180 derece fırında 20-25 dk pişirin.
Pişince fırından alın kurabiye sıcak şerbet soğuk olsun .
Kurabiyeleri şerbetin içine atın ,2-3 dk durunca alın üzerine hindistan cevizi serpin afiyet olsun.
Şerbeti için:
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı un
Islak Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel şerbeti hazırlayın kaynayınca altını kapatın soğumaya bırakın.
Hamur gereçlerinin hepsini karıştırın yoğurun .
Kıvam alınca ceviz büyüklüğünde yuvarlayın tepsiye dizin.
180 derece fırında 20-25 dk pişirin.
Pişince fırından alın kurabiye sıcak şerbet soğuk olsun .
Kurabiyeleri şerbetin içine atın ,2-3 dk durunca alın üzerine hindistan cevizi serpin afiyet olsun.