İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler
3 adet patlıcan
Köftesi için;
300 gram kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet soğan rendesi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 pulbiber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Sosu için ;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Üzeri için;
Çeri domates
Yeşil biber
İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patlıcanlarımızı alaca şekilde soyup,çok kalın olmayacak şekilde uzunlamasına dilimleyelim .
Daha sonra patlıcanlarımızın acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika kadar bekletelim .
Bu sırada köfte harcımızı hazırlayalım . Tüm köfte malzemelerimizi alıp,güzelce yoğuralım.
Ardından ceviz büyüklüğünde harçtan alalım ve şekil verip,üzerine biraz bastıralım.
Şekil verdikten sonra köftelerimiz dinlenirken havlu kağıt ile patlıcanlarımızın suyunu alalım ve kızgın yağda çok az kızartalım.
Patlıcanları kızartma işlemi bittikten sonra köftelerimizi de aynı şekilde kızartalım.
Daha sonra 2 patlıcanımızı artı şeklinde koyalım ve üzerine köftemizi koyup,kenardaki patlıcanları üzerine kapatalım uygun bir pişirme kabına koyalım ve kürdan batıralım .
Bu şekilde patlıcanları bitirdikten sonra kürdanların üzerine çeri domates ve biber yerleştirelim.
Sosu için malzemelerimizi karıştırıp,patlıcanların üzerine gezdirelim .
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip,servis edelim . Afiyet olsun
İnstagram ; tarif_defterim05
Not ; Ben köfte harcına alerjik durumumdan ötürü yumurta eklemedim,siz 1 adet ekleyin .
İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet patlıcan
Köftesi için;
300 gram kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet soğan rendesi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 pulbiber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Sosu için ;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Üzeri için;
Çeri domates
Yeşil biber
İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patlıcanlarımızı alaca şekilde soyup,çok kalın olmayacak şekilde uzunlamasına dilimleyelim .
Daha sonra patlıcanlarımızın acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika kadar bekletelim .
Bu sırada köfte harcımızı hazırlayalım . Tüm köfte malzemelerimizi alıp,güzelce yoğuralım.
Ardından ceviz büyüklüğünde harçtan alalım ve şekil verip,üzerine biraz bastıralım.
Şekil verdikten sonra köftelerimiz dinlenirken havlu kağıt ile patlıcanlarımızın suyunu alalım ve kızgın yağda çok az kızartalım.
Patlıcanları kızartma işlemi bittikten sonra köftelerimizi de aynı şekilde kızartalım.
Daha sonra 2 patlıcanımızı artı şeklinde koyalım ve üzerine köftemizi koyup,kenardaki patlıcanları üzerine kapatalım uygun bir pişirme kabına koyalım ve kürdan batıralım .
Bu şekilde patlıcanları bitirdikten sonra kürdanların üzerine çeri domates ve biber yerleştirelim.
Sosu için malzemelerimizi karıştırıp,patlıcanların üzerine gezdirelim .
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip,servis edelim . Afiyet olsun
İnstagram ; tarif_defterim05
Not ; Ben köfte harcına alerjik durumumdan ötürü yumurta eklemedim,siz 1 adet ekleyin .
İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı