İslim Kebabı (Tam Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo köfte
4 adet patlıcan
1 adet soğan
5 adet çeri domates
2 adet yeşil biber
1 avuç maydanoz
2,5 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı karbonat
Sos için;
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 bardak sıcak su
1 çay kaşığı tuz
İslim Kebabı (Tam Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları tuzlu suda beklet.
Köfte için; soğanı robottan çek suyunu sık ve soğanlarını kıymanın içine koy.
Galeta ununu, yumurtanı, sarımsağını, maydanozunu, karbonatını ve baharatlarını da ekle iyice yoğur.
Yoğurduğunuz köftelere yuvarlak şekil ver. Tavana yağ koy köftelerini kızart.
Patlıcan için; patlıcanını iyice kurula. Patlıcanını 4 parça olacak şekilde uzunlamasına kes (Çok kalın olmasın)
Tavana yağ koy. Patlıcanlarının üstünü ve altını tuzlayıp, tavada iyice kızart yanmamasına dikkat et.
Kızarttığın patlıcanlarından 2 parça al ve artı (+) olacak şekilde üst üste koy içine 2 adet köfteni yerleştir ve patlıcanlarınla köftenin üzerini kapat
Kürdanına biber ve domates geçirip, patlıcanın üzerine kapat Borcama hepsini yerleştir.
Sos için; sıcak suyun içine salçanı ve tuzunu ekle iyice karıştır islim kebaplarının üzerine ekle. 180 derece fırında 15 dakika pişirip, alabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
İslim Kebabı (Tam Tarif) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo köfte
4 adet patlıcan
1 adet soğan
5 adet çeri domates
2 adet yeşil biber
1 avuç maydanoz
2,5 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı karbonat
Sos için;
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 bardak sıcak su
1 çay kaşığı tuz
İslim Kebabı (Tam Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları tuzlu suda beklet.
Köfte için; soğanı robottan çek suyunu sık ve soğanlarını kıymanın içine koy.
Galeta ununu, yumurtanı, sarımsağını, maydanozunu, karbonatını ve baharatlarını da ekle iyice yoğur.
Yoğurduğunuz köftelere yuvarlak şekil ver. Tavana yağ koy köftelerini kızart.
Patlıcan için; patlıcanını iyice kurula. Patlıcanını 4 parça olacak şekilde uzunlamasına kes (Çok kalın olmasın)
Tavana yağ koy. Patlıcanlarının üstünü ve altını tuzlayıp, tavada iyice kızart yanmamasına dikkat et.
Kızarttığın patlıcanlarından 2 parça al ve artı (+) olacak şekilde üst üste koy içine 2 adet köfteni yerleştir ve patlıcanlarınla köftenin üzerini kapat
Kürdanına biber ve domates geçirip, patlıcanın üzerine kapat Borcama hepsini yerleştir.
Sos için; sıcak suyun içine salçanı ve tuzunu ekle iyice karıştır islim kebaplarının üzerine ekle. 180 derece fırında 15 dakika pişirip, alabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
İslim Kebabı (Tam Tarif) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı