İslim (Kürdan) Kebabı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
İslim (Kürdan) Kebabı Tanımı İçin Materyaller
5 adet orta uzunluk patlıcan
3 adet orta uzunluk domates
3 adet orta uzunluk çarliston biber
Köftesi için
Yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı galeta unu (Rondadan çekilmiş bayat ekmek içi de olabilir)
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik (İsteye bağlı)
1 çay kaşığı kimyon (İsteye bağlı)
Tuz
Kızartmak için:
Yarım su bardağı sıvı yağ
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 diş ezilmiş sarımsak
1 su su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber

İslim (Kürdan) Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel köfteleri hazırlayalım kızartalım.
Derin bir kabın içerisine kıyma, ince doğranmış kuru soğan, galeta unu, yumurta, baharatlar, sarımsak ve tuz ekleyerek yoğuralım.
Köfte harcını özleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika yoğuralım.
Köfte harcını cevizden biraz daha büyük modüllere ayırıp köfteler yapalım ve sıvı yağda çok fazla kırmızı olmayacak formda hafif kızartalım.
Tuzlu suda dinlenen patlıcanların suyunu süzüp bol suda yıkayalım ve bir kağıt havlu ile kurulayalım.
Patlıcanlar alacalı pijama halinde soyalım ve ince uzun olarak dilimleyelim ve tavada kızgın yağda artlı önlü kızartıkdan sonra yağını çekmesi için kağıt havlu koyulmuş bir tabağa alalım.
Sap kısımlarını aldığımız yeşil biberleri dört eşit kesime bölelim.
Domatesleri de dilimleyelim.
İki patlıcan dilimini artı halinde koyup ortasına bir köfte yerleştirelim ve iki yandan ortada birleşecek halde bohça üzere kapatalım.
Üzerine bir kesim yeşil biber ve domates yerleştirip kürdanla tutturalım.
Tüm köfteleri ve patlıcanları birebir şekilde yapıp fırın tepsisine yahut borcama yerleştirelim.
Domates ve biber salçasını geniş bir kaseye koyup su ile açalım.
Ezilmiş sarımsağı, baharatları ve damak tadına nazaran tuz ek ederek sos hazırlayalım.
Hazırladığımız bu sosu patlıcanların üzerine gezdirip evvelden ısıtılmış 180° fırında 30 dakika pişirip sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler 3 adet patlıcan Köftesi için; 300 gram kıyma 2 yemek kaşığı galeta unu 1 adet soğan rendesi 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 pulbiber Kızartmak için; Sıvı yağ Sosu için ; 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
İslim Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 3 tane uzunlardan patlıcan(uzun şeritler halinde kesilip tuzlu suda bekletilecek.) 350 gram kıyma 1 su bardağı galeta unu 2 tane orta uzunluk soğan 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı karbonat Yarım demet maydanoz 1 adet yumurta Tuz Karabiber Pul biber Üzeri için; 5-6...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
  • Soru
İslim Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 3 adet orta uzunluk patlıcan 250 gram kıyma 1 adet soğan 1 adet yumurta Yarım çay bardağı ekmek kırıntısı 1 diş sarımsak Tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığının ucunda kimyon Sosu için: 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
İslim (Kürdan) Kebabı Tanımı İçin Gereçler 3 adet patlıcan 250 gr kıyma 1 adet küçük uzunluk soğan 1 su bardağı ekmek içi yahut galeta unu 1 adet yumurta 1 diş sarımsak Tuz, karabiber, pul biber, kimyon 1 silme çay kaşığı karbonat Kızartmak için; Sıvı yağ Sosu için; 1 kaşık salça Su Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tanımı İçin Materyaller 4 adet orta uzunluk patlıcan 2 adet orta uzunluk domates 2 adet orta uzunluk yeşil biber Köftesi için: 500 gram orta yağlı elenmiş 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber Maydanoz Sosu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt