Ispanak Graten Tanımı İçin Materyaller
1/2 (yarım) kg ıspanak
3 tane orta uzunluk patates
1 tane kuru soğan
1 tane havuç
3 kaşık zeytinyağı
Tuz, karabiber
Beşamel sosu için:
2 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
Tuz
Üzeri için:
100 gram kaşar peyniri
Ispanak Graten Tanımı Yapılışı
Patatesleri yuvarlak yuvarlak keselim.
Tepsimizi bir kaşık yağla yağlayalım ve patatesleri dizelim.
Üzerine 1 çay kaşığı tuz ekelim.
Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirelim.
Soğanı küçük küçük doğrayıp 2 kaşık yağla kavurmaya başlayalım.
Havuçları ince ince ve uzun uzun doğrayalım.
Havuçlarımızı kavrulan soğanların üzerine koyalım ve kavurmaya devam edelim.
Ispanaklarımızı düzgünce yıkayalım ve iri iri doğrayalım.
Kavrulan havuç ve soğanımızın üzerine koyup harlı ateşte suyu çekene kadar kavuralım.
Mümkünse wok ocak kullanın, en yüksek periyotta 15 – 20 dakika da kavruluyor.
Bu sayede ıspanaklarınız yemyeşil kalır.
Üzerine tuz ve karabiber koyarak karıştıralım ve ocağımızı kapatalım.
Beşamel sosumuz için evvel tereyağ ve unumuzu daima karıştırarak, un ve yağı yakmadan kavuralım.
Mis üzere unun kokusunu duyunca soğuk sütümüzü yavaş yavaş ek edelim, ve bir çırpıcı kullanarak topaklanmasını önleyelim.
En son tuzumuzu ek edelim.
Bir taşım kaynatıp ocağımızı kapatalım.
Fırından çıkardığımız patateslerimizin üzerine ıspanak ve beşamel sosumuzu sırayla dökelim.
Fırınımızın ısısını biraz artıralım ve beşamel sosumuzun üzeri hafif pembeleşince fırından alalım.
Yaklaşık 15 dakikada pembeleşecektir.
Üzerine rendelediğimiz kaşarlarımızı koyalım ve tekrar 2 dakika fırınlayalım.
Afiyet olsun
1/2 (yarım) kg ıspanak
3 tane orta uzunluk patates
1 tane kuru soğan
1 tane havuç
3 kaşık zeytinyağı
Tuz, karabiber
Beşamel sosu için:
2 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
Tuz
Üzeri için:
100 gram kaşar peyniri
Ispanak Graten Tanımı Yapılışı
Patatesleri yuvarlak yuvarlak keselim.
Tepsimizi bir kaşık yağla yağlayalım ve patatesleri dizelim.
Üzerine 1 çay kaşığı tuz ekelim.
Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirelim.
Soğanı küçük küçük doğrayıp 2 kaşık yağla kavurmaya başlayalım.
Havuçları ince ince ve uzun uzun doğrayalım.
Havuçlarımızı kavrulan soğanların üzerine koyalım ve kavurmaya devam edelim.
Ispanaklarımızı düzgünce yıkayalım ve iri iri doğrayalım.
Kavrulan havuç ve soğanımızın üzerine koyup harlı ateşte suyu çekene kadar kavuralım.
Mümkünse wok ocak kullanın, en yüksek periyotta 15 – 20 dakika da kavruluyor.
Bu sayede ıspanaklarınız yemyeşil kalır.
Üzerine tuz ve karabiber koyarak karıştıralım ve ocağımızı kapatalım.
Beşamel sosumuz için evvel tereyağ ve unumuzu daima karıştırarak, un ve yağı yakmadan kavuralım.
Mis üzere unun kokusunu duyunca soğuk sütümüzü yavaş yavaş ek edelim, ve bir çırpıcı kullanarak topaklanmasını önleyelim.
En son tuzumuzu ek edelim.
Bir taşım kaynatıp ocağımızı kapatalım.
Fırından çıkardığımız patateslerimizin üzerine ıspanak ve beşamel sosumuzu sırayla dökelim.
Fırınımızın ısısını biraz artıralım ve beşamel sosumuzun üzeri hafif pembeleşince fırından alalım.
Yaklaşık 15 dakikada pembeleşecektir.
Üzerine rendelediğimiz kaşarlarımızı koyalım ve tekrar 2 dakika fırınlayalım.
Afiyet olsun