Ispanak Kızartması Tanımı İçin Gereçler
1 demet ıspanak
1 tane yumurta
1 şişe maden suyu
6 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı karbonat
Tuz
Üzeri İçin
1 kase yoğurt
2 dış sarımsak
Ispanak Kızartması Tanımı Yapılışı
Uygun tencereye su doldurup kaynatıyoruz. Temizleyip güzelce yıkadığımız ıspanağı kaynayan suya atıp çabucak çıkarıyoruz. Süzülmesi için bekletiyoruz.
Büyük bir kaseye yumurta, maden suyu, un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
Suyu süzülen ıspanağı sosa her yerine bulayıp kızgın yağda kızartılır.
Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Afiyet olsun.
1 demet ıspanak
1 tane yumurta
1 şişe maden suyu
6 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı karbonat
Tuz
Üzeri İçin
1 kase yoğurt
2 dış sarımsak
Ispanak Kızartması Tanımı Yapılışı
Uygun tencereye su doldurup kaynatıyoruz. Temizleyip güzelce yıkadığımız ıspanağı kaynayan suya atıp çabucak çıkarıyoruz. Süzülmesi için bekletiyoruz.
Büyük bir kaseye yumurta, maden suyu, un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
Suyu süzülen ıspanağı sosa her yerine bulayıp kızgın yağda kızartılır.
Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Afiyet olsun.