Ispanak Soslu Tavuk

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ispanak Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
2 adet tavukgöğsü
1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
50 ml sıvı yağı
50 gram un
Sosu için;
50ml sıvı yağı
2 adet soğan
3 diş sarımsak
300 gr mantar
200 gr buzlukta ıspanak
1,5 yemek kaşığı un
400ml krema
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1,5 yemek kaşığı nişasta
200 gram rendelenmiş mozerella

Ispanak Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukgöğsünü yıkayıp insan sayısına nazaran dilimleyin. Yağ ve baharatları karıştırıp filetleri marine edin, en son una bulayın.
Tavada yağı kızdırıp, filetlerin iki tarafını 5er dk kızartıp fırın kabına yerleştirin.
Aynı tavada doğradığınız soğan, sarımsak ve mantarları yüksek ateşte kavurun. 10dk sonra baharatları ekleyip biraz kavurduktan sonra kremayla nişastayı karıştırıp, tavaya ekleyin. Orta ateşte biraz kaynatın.
En son ıspanaklarıda ekleyip kreması kıvam alana kadar kaynamaya bırakın. Ispanak mantar sosunu filetlerin üzerine paylaştırıp rendelenmiş mozzeralla peyniri serpin.
180 derece evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Ispanak Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt