Ispanak Ve Patatesli Mayasız Gözleme Tanımı İçin Materyaller
Hamur için
5 su bardak kadar un
1 çay bardağı süt
Tuz ve su
İçi için
2 adet kuru soğan
1 adet patates
1 bağ ıspanak
Tuz ve karabiber
Margarin yahut tereyağı (Yağlamak için)
Ispanak Ve Patatesli Mayasız Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için evvel unu ve tuzu uygun bir kaba alalım.
Üzerine sütü dökelim az ölçüde su ekleyerek katıya yakın bir hamur elde edelim hamurdan mandalinadan küçük modüller elde edelim yuvarlayıp dinlenmeye bırakalım.
Hamurlar dinlenirken iç harcını hazırlayalım 2 soğanı küçük küçük doğrayalım biraz sıvı yağla soteleyelim
1 patatesi rendeleyip tavaya ekleyelim bir mühlet sonra 1 bağ ıspanağı doğrayıp ekleyelim tuz ve karabiber ekleyelim uygunca kavuralım.
Kavrulduktan sonra bir köşeye soğuması için bırakalım.
Dinlenen hamurlarımızdan birincisini çok ince formda açalım. Ben tabak büyüklüğünde açtım bir köşesine harcını koyup öteki tarafını üstüne kapatalım ve köşelerine parmaklarımızla uygunca bastıralım.
Hepsini yaptıktan sonra ısınan tavaya gözlemeleri koyup orta ateşte çevire çevire pişirelim.
Olan gözlemeleri uygun kaba aldıktan sonra üzerini margarinle çokça yağlayalım. Yumuşaması için pişen gözlemeleri üzerine sofra yada tepsi kapatabilirsiniz. Hamuru ne kadar ince açarsanız o kadar yumuşak oluyor. Afiyet olsun.
Ispanak Ve Patatesli Mayasız Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için
5 su bardak kadar un
1 çay bardağı süt
Tuz ve su
İçi için
2 adet kuru soğan
1 adet patates
1 bağ ıspanak
Tuz ve karabiber
Margarin yahut tereyağı (Yağlamak için)
Ispanak Ve Patatesli Mayasız Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için evvel unu ve tuzu uygun bir kaba alalım.
Üzerine sütü dökelim az ölçüde su ekleyerek katıya yakın bir hamur elde edelim hamurdan mandalinadan küçük modüller elde edelim yuvarlayıp dinlenmeye bırakalım.
Hamurlar dinlenirken iç harcını hazırlayalım 2 soğanı küçük küçük doğrayalım biraz sıvı yağla soteleyelim
1 patatesi rendeleyip tavaya ekleyelim bir mühlet sonra 1 bağ ıspanağı doğrayıp ekleyelim tuz ve karabiber ekleyelim uygunca kavuralım.
Kavrulduktan sonra bir köşeye soğuması için bırakalım.
Dinlenen hamurlarımızdan birincisini çok ince formda açalım. Ben tabak büyüklüğünde açtım bir köşesine harcını koyup öteki tarafını üstüne kapatalım ve köşelerine parmaklarımızla uygunca bastıralım.
Hepsini yaptıktan sonra ısınan tavaya gözlemeleri koyup orta ateşte çevire çevire pişirelim.
Olan gözlemeleri uygun kaba aldıktan sonra üzerini margarinle çokça yağlayalım. Yumuşaması için pişen gözlemeleri üzerine sofra yada tepsi kapatabilirsiniz. Hamuru ne kadar ince açarsanız o kadar yumuşak oluyor. Afiyet olsun.
Ispanak Ve Patatesli Mayasız Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı