Ispanak Yemeği Tanımı İçin Materyaller
1 kilo ıspanak
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Bir avuç bulgur
Tuz
Pul biber
Karabiber
Ispanak Yemeği Tanımı Yapılışı
Merhabalar,.
Öncelikle ıspanaklar birkaç defa sudan geçirilir.
Tencereye, tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ eklenir akabinde soğanlar eklenir.
Soğanlar pembeleşince 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir.
Sonrasında ıspanaklar eklenir ve kısık ateşte ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Üzerine tuz ve baharatlar eklenip 2su bardağı sıcak su eklenir (ben 2. 5su bardağı ekledim).
Pişmesine 10 dakika kala bulgur içine atılır ve pişirilmeye bırakılır.
Yoğurt biber turşusu ve turp eşliğinde servis edebilirsiniz.
1 kilo ıspanak
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Bir avuç bulgur
Tuz
Pul biber
Karabiber
Ispanak Yemeği Tanımı Yapılışı
Merhabalar,.
Öncelikle ıspanaklar birkaç defa sudan geçirilir.
Tencereye, tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ eklenir akabinde soğanlar eklenir.
Soğanlar pembeleşince 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir.
Sonrasında ıspanaklar eklenir ve kısık ateşte ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Üzerine tuz ve baharatlar eklenip 2su bardağı sıcak su eklenir (ben 2. 5su bardağı ekledim).
Pişmesine 10 dakika kala bulgur içine atılır ve pişirilmeye bırakılır.
Yoğurt biber turşusu ve turp eşliğinde servis edebilirsiniz.